Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mastercard Crypto Secure prináša novú úroveň bezpečnosti pri nákupoch kryptomien v celosvetovej sieti obsahujúcej 2 400 búrz.

Spoločnosť Mastercard spúšťa unikátny softvér Crypto Secure, prvé technologické riešenie svojho druhu, ktoré prinesie vyššiu dôveru a bezpečnosť do digitálneho ekosystému kryptomien.

Nový systém kombinuje analytické nástroje a technológie startupu CipherTrace, ktorý pomáha odhaliť nezákonné transakcie s kryptomenami. Crypto Secure tak lepšie vyhodnotí riziká kryptomenových búrz a ďalších poskytovateľov virtuálnych aktív a uľahčí samotný proces schvaľovania či zamietania celého nákupu kryptomien. Vydavatelia kariet potom dokážu ľahko rozpoznať podvodné transakcie a zároveň im včas zabrániť.

 „Dôvera je pre podnikanie Mastercard zásadná. S neustálym rozširovaním kryptomien do každodenného života je toto ďalší dôležitý krok na našej ceste. Crypto Secure prináša vydavateľom kariet platformu, cez ktorú sa dostanú k analýzam a informáciám zvyšujúcim bezpečnosť nákupov kryptomien, a tiež posilňujúcu dôveru spotrebiteľov na úroveň, ktorá sa očakáva pri platení kartou Mastercard,“ dodáva prezident kybernetického a analytického útvaru Mastercard Ajay Bhalla.

Nový nástroj pomocou farebne rozlíšených grafických schém ukazuje vydavateľom kariet, kde majitelia nakupujú kryptomeny. Vydavatelia tak budú môcť identifikovať kryptomenové burzy, merať počet schválených a zamietnutých transakcií, analyzovať svoju expozíciu voči riziku kryptoaktívnych aktivít prostredníctvom jediného skóre a mať prístup k referenčnému ratingu finančných inštitúcií.

V niekoľkých posledných rokoch Mastercard v spolupráci so svojimi zákazníkmi i partnermi predstavil rad nových služieb a funkcií, ktoré sprístupňujú kryptomeny a zvyšujú ich bezpečnosť a spoľahlivosť. Najnovší produkt spoločnosti Mastercard – Crypto Secure pomôže preklenúť medzeru medzi tradičnými financiami a svetom kryptomien a zároveň umožní spotrebiteľom bezproblémové platenie bežných výdavkov z ich kryptomenových účtov. Vďaka tejto jedinečnej kombinácii služieb budú môcť finančné inštitúcie bezpečne spravovať investície spotrebiteľov do kryptoaktívnych aktivít.

Mastercard aj ďalej pomáha bankám, štátnym orgánom a subjektom z celého sveta prostredníctvom ponuky konzultačných služieb pre oblasť kryptomien a digitálnych mien

Značky: