Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prístup z akýchkoľvek zariadení zefektívni prácu hlavne pracovníkov na cestách  

Acronis, celosvetový líder hybridných cloudových riešení ochrany dát, oznámil, že spoločnosť MECOM GROUP, popredný spracovávateľ mäsa v strednej Európe, bude využívať riešenie Acronis Files Advanced na efektívny a bezpečný prístup k podnikovým dokumentom. Spoločnosť nasadí aj riešenie Acronis Backup na zálohovanie firemných serverov a pracovných staníc. Systémy dodala firma Nové technológie a služby, certifikovaný partner spoločnosti Acronis na slovenskom trhu.

MECOM očakáva, že Acronis File Advanced umožní rýchle a komfortné zdieľanie dokumentov a ďalších výstupov nad rôznymi platformami so zabezpečením dát na vlastnej infraštruktúre. Riešenie umožní pristupovať k súborom uloženým v rôznych systémoch z viac ako 200 notebookov pracovníkov na cestách s možnosťou viacužívateľského prístupu, úprav, verzovania a pod. Samozrejmosťou bude aj prístup z inteligentných telefónov či tabletov, hlavne pre obchodných zástupcov s potrebou zdieľania CRM informácií a pre vodičov, ktorí robia rozvoz tovaru.

IT oddelenie v MECOM GROUP spravuje kompletné prevádzkové dáta spoločnosti umiestnené v ERP systéme na 7 spracovateľských zariadeniach na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku. Popri tom zaisťuje potreby veľkého množstva obchodných zástupcov na území všetkých troch štátov, ktorí potrebujú zdieľať informácie v rámci ERP a hlavne však výstupy z excelu, dokumenty z wordu, obrázky a ďalšie súbory.

„Tešíme sa hlavne na nové možnosti on-line prístupu k informáciám z mobilných zariadení, ktoré zefektívnia činnosť našim pracovníkom v teréne,“ povedal Maroš Habušta, vedúci IT oddelenia v MECOM Group. „Od Acronis Files Advanced očakávame plné nahradenie doteraz využívanej platformy na zdieľanie a prístup k firemným dokumentom.“

Teraz spoločnosť svoje súbory zdieľa s využitím rôznych nástrojov, ako napríklad Kerio Workspace a čiastočne aj pomocou poštového servera IceWarp, predtým zas prostredníctvom sieťového riešenia Novell. V súvislosti s prechodom produktu Workspace do cloudu sa ale v MECOM GROUP rozhodli nájsť nové riešenie, ktoré by umožňovalo zdieľať dokumenty na vlastnej IT infraštruktúre. Vzhľadom na tieto požiadavky a ponúkaným funkčným možnostiam sa firma rozhodla pre inštaláciu Acronis Files Advanced.

Acronis Files Advanced je jednoduché, kompletné a bezpečné firemné riešenie na zdieľanie súborov, ktoré navyšuje produktivitu užívateľov a IT oddelení, poskytuje kompletnú kontrolu nad celým firemným obsahom, čím zaisťuje bezpečnosť, súlad s reguláciami a umožňuje zavedenie BYOD. Zamestnanci môžu využívať akékoľvek zariadenie na bezpečný prístup k dátam a na  synchronizáciu a zdieľanie súborov s ostatnými zamestnancami, zákazníkmi, obchodnými partnermi alebo dodávateľmi.

 

Značky: