Čipset MT6893 je postavený na 6nm výrobnom procese. 

Spoločnosť MediaTek pracuje na novej čipovej sade s architektúrou podobnou Exynosu 1080. Novinke s označením MT6893 sa už podarilo zaujať s výsledkami, ktoré boli zaznamenané v GeekBench 4. Pripravovaný čipset dokonca v single-core teste prekonáva MediaTek Dimensity 1000+.

Ešte viac sa podarilo zaujať v novšej verzii porovnávacej platformy GeekBench 5, kde MT6893 svojimi výsledkami naznačuje, že je nielen výkonnejším všestranným procesorom ako Dimensity 1000+, ale je v skutočnosti takmer na rovnakej úrovni ako stále aktuálna vlajková loď Snapdragon 865.

Zdroj tiež potvrdzuje špecifikácie MT6893, pretože tie boli predmetom určitých diskusií. Čipová sada bude obsahovať jedno primárne jadro Cortex-A78 s taktom 3,0 GHz, tri jadrá Cortex-A78 s frekvenciou 2,6 GHz a ďalšie štyri energeticky efektívne jadrá Cortex-A55 s taktom až 2,0 GHz. 

Ako GPU bude použitý Mali-G77 MC9. Stále sa však môžeme aktuálne stretnúť s dvoma verziami čipsetu. Stále pritom nemáme žiadne informácie o ďalších parametroch MT6893, ako je jeho DSP alebo pamäťový radič. Zdá sa, že väčšina informácií smeruje k tomu, že novinka ponúkne LPDDR5 a UFS 3.0. 

Dôležitejšie je pritom to, že MT6893 prinesie opäť vyšší výkon aj pre cenovo dostupnejšie zariadenia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google Fotky čakajú zmeny: Bezplatné a neobmedzené nahrávanie fotografií končí

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.