Novú funkciu si možnože aktivujete bez toho, aby ste o tom vedeli.

Facebook sprístupnil novú funkciu pre svoju aplikáciu Messenger. Ten dokáže vo verzii pre Android najnovšie fungovať ako SMS klient. Pomocou aplikácie môžete teda komunikovať s používateľmi v službe Messenger a zároveň aj písať a prijímať SMS správy. Všetky správy sa zobrazia v jednej aplikácií, avšak je možné ich zrozumiteľne oddeliť.

Novú funkciu chválime, pretože je praktickejšie používať na všetku komunikáciu jednu aplikáciu ako viacero. Problémom je však spôsob, akým Facebook o tejto novinke informuje. Po spustení aktualizovanej verzie aplikácie Messenger sa zobrazí správa, že SMSkovať môžete aj priamo v Messengeri a po stlačení na tlačidlo OK sa Messenger automaticky nastaví ako vaša predvolená SMS aplikácia. 

Vľavo informačná obrazovka. Vpravo rozdelenie správ na SMS a Messenger kontakty

Pokiaľ máte Android 6.0, tak si túto zmenu pravdepodobne všimnete, pretože operačný systém bude žiadať nové povolenia pre aplikáciu. V opačnom prípade prebehne zmena predvolenej aplikácie automaticky. Ak teda nechcete SMSkovať pomocou Messengera, pri zobrazení informačnej obrazovky neťukajte na tlačidlo OK, ale na menší nápis nastavenia.

Samozrejme, nastavenie môžete kedykoľvek zmeniť v sekcii Profil – SMS v aplikácii Messenger alebo cez systémové nastavenia Aplikácie v systéme Android.

Prečítajte si aj:

Messenger pre iOS prináša veľkú aktualizáciu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit