Mobilný telefón je už neoddeliteľnou súčasťou nášho ja a na trhu je ich toľko, že každý vieme vybrať podľa našich požiadaviek ten svoj. Telefón Samsung Galaxy A40 si síce kúpila moja žena, ale očaroval aj mne.

Prečo? Telefón bol v rozumnej cene a podľa môjho názoru úplne postačuje na pokrytie bežných potrieb človeka. Áno nie je to top end telefón, ale v porovnaní s mojim S9+ nevidím až toľko zásadných odlišností. Mnohí budete teraz namietať, že porovnávam neporovnateľné, ale nie je to úplne tak. Bežný človek na telefóne väčšinou prebehne Facebook, Instagram, použije obľúbené aplikácie, prečíta si článok, kukne video, zahrá hru, či spraví nejakú tu fotku. Potrebujeme na takéto veci najdrahšiu vlajkovú loď? Nemyslím si.

Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40, Zdroj: TOUCHIT

V mojom okolí je mnoho ľudí, ktorí telefón využívajú presne popisom, aký som uviedol vyššie. A40 má všetko, čo dokáže takéto požiadavky splniť. Áno nie je to najrýchlejší telefón, ale úprimne pri porovnaní otvárania aplikácií, videí a podobne rozdiel takmer nevidno. 4 GB RAM bohato stačí aj na viac aplikácií naraz. Super AMOLED display má úžasnú kvalitu, ale Always on funkcia by mne veľmi chýbala (sila zvyku nepustí 😊). Nechýba NFC, rýchle nabíjanie, odomykanie tvárou, čítačka odtlačkov prstov atď. Proste je tu všetko, čo bude bežný človek potrebovať. Čo ma prekvapilo je slot na 2 SIM karty a samostatný slot pre SD kartu.

Ak však radi fotíte, tak tento telefón pre vás nebude. Cez deň OK, ale aj tak fotkám niečo chýba. Širokouhlý foťák je bonus, ale nie moc použiteľný. Selfie kamera je v poriadku. Video sa tiež dá za bežného svetla. Večer sú foťáky nie moc použiteľné. Súkromne mi tieto „nedostatky“ mierne vadia, ale celkový dojem z telefónu určite nekazia. Telefón sa excelentne drží v ruke a ovláda výborne aj jednou rukou. Povedal by som, že má až ideálnu veľkosť, váhu a tvar. Každému ako vyhovuje, ale ja som ešte aj dnes po istom čase z neho veľmi pozitívne prekvapený. Skôr mi  však ide do detskej alebo ženskej ruky a ako moja žena hovorí na ten svoj: „v oranžovej je nádherný“. Samozrejme nech si názor urobí každý sám.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.