Dočkáme sa aj závodného titulu Forza Motorsport 6.

Microsoft nedávno odhalil bohatú ponuku hier, ktoré sa tento rok objavia vo verzii pre konzolu Xbox a pre počítače s operačným systémom Windows 10. Tento zoznam nie je kompletný, Microsoft má niekoľko dosiaľ neoznámených projektov.

Jedným z nich je hra Forza Motorsport 6: Apex, čo Windows verzia závodnej exkluzivity pre Xbox. Apex sa bude od originálu odlišovať, ponúkne menej obsahu a bude zadarmo. Je pravdepodobné, že pôjde o F2P titul a hráči si budú môcť v prípade záujmu dokúpiť ďalší obsah. To však špekulujeme.

Hra sa má dostať na trh na jar a pokiaľ bude nasledovať príklad ostatných exkluzívnych hier pre Xbox, vo verzii pre Windows 10 sa objaví iba vo Windows Obchode. Inde ju nekúpite. Je to škoda, pretože sa môžu objaviť nedostatky, resp. obmedzenia ako v prípade najnovšieho Tomb Raidera. Verzia hry Rise of the Tomb Raider, ktorá sa predáva cez Windows Obchod nepodporuje používanie dvoch grafických kariet súčasne (SLI, Crossfire), má napevno aktívnu vertikálnu synchronizáciu a nedá sa hrať v režime okna.

Portál The Seattle Times takisto oznámil, že Microsoft chce mať každú svoju Xbox hru aj vo verzii pre Windows 10. Buď v rovnakom formáte alebo s mierne upraveným konceptom, čo je aj prípade Forzy 6: Apex.

Zdroj: The Seattle Times

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit