Nejedná sa o klasické V-čko, ale čerpá z patentov na ohybné displeje. Žeby stupeň medzi súčasnými a skutočne ohybnými smartfónmi?

Dohady o ohybných telefónoch z dielne Samsungu sa vynárajú celkom pravidelne, ale tento krát tu máme aj skutočný patent, ktorý si firma podala vo svojej domovine ešte v apríli. Vďaka patentu a sprievodným obrázkom máme celkom dobrú predstavu o tom, ako takýto telefón môže vyzerať.

Narozdiel od klasického V-čka sa telefón neskladá klasickým kĺbom, ale skôr sa zohne ako húsenica. Mechanizmus pripomína pánt displeja aký nájdeme na Microsoft Surface Book.

samsung-ohybny-patent-panty_nowat

To, že telo sa skladá z dvoch pevných dielov a aj pánt je vystužený dáva zmysel. Pre skutočne ohybné smartfóny by sme potrebovali mať k dispozícii ohybné všetky komponenty – len ohybný OLED displej nestačí. Pritom za najkritickejšie sa dajú považovať základné dosky so všetkými čipmi a, samozrejme, batérie. Tie dokážu spôsobiť dosť problémov aj keď ich neohýbate, takže kým sa neprída na nové, spoľahlivé a bezpečné riešenie v tejto oblasti, skutočne flexibilné zariadenie bude hudbou budúcnosti.

samsung-ohybny-patent-otvoreny_nowat

Hovorí sa o tom, že telefón z tohto patentu by mal mať aj sekundárny displej na vonkajšej strane, ktorý sa aktivuje po zaklapnutí zariadenia. Inšpirácia v klasických V-čkach sa teda nezaprie. Celý uniknutý patent a obrázky sú zaujímavé, keďže ukazujú relatívne aktuálny stav vývoja ohybných telefónov. Je dosť možné, že Samsung podobne koncipované zariadenie uvedie na trh v priebehu budúceho roka.

Zdroj: International Business Times