Nový Surface Book ponúkne aj grafickú kartu NVIDIA Quadro.

Microsoft koncom minulého roka uviedol do predaja nové verzie tabletu Surface Pro a notebooku Surface Laptop. Teraz pripravuje vynovené modely pre zvyšné zariadenia – Surface Book a Surface Go.

Novinky by mali byť predstavené počas jari. Tvrdí to portál Petri, ktorý takisto informuje, že nemáme očakávať výraznejšie zmeny dizajnu, ale vyšší výkon a vynovené komponenty vo vnútri počítačov.

Surface Book 3 dostane do výbavy procesory Intel Core 10. generácie a grafické karty NVIDIA GeForce GTX. Vybrané 15-palcové konfigurácie by však mohli obsahovať aj kartu NVIDIA Quadro, ktorá je určená primárne tvorcom obsahu. Book 3 tiež ponúkne až 32 GB RAM a až 1 TB SSD úložisko.

Surface Go 2, čo je nástupca 10-palcového Windows tabletu, bude využívať procesor Pentium Gold alebo Intel Core m. Zaujímavosťou je, že Microsoft v tomto zariadení nechce využiť ARM procesor, ktorý poháňa Surface Pro X a prináša vyššiu výdrž batérie.

Ceny noviniek by mali zodpovedať cenám zariadení predchádzajúcej generácie. Surface Go štartoval od 400 dolárov, Book 2 od 1150, resp. 2000 dolárov.

Zdroj: Petri

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil nový Surface Pro 7. Konečne aj s USB-C

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit