O aplikácie Microsoftu je záujem.

Microsoft môže oslavovať. Ďalšia z jeho aplikácií pre Android pokorila hranicu 100 miliónov inštalácií. Tentoraz sa to podarilo emailovému klientovi Outlook. Na novinku upozornil portál MSPoweruser.

Microsoft nedávno pokoril hranicu 500 miliónov inštalácií so svojou klávesnicou SwiftKey. Aplikácie Word a OneDrive sú ešte úspešnejšie, tie už prekonali 1 miliardu inštalácií. V prípade Outlooku však treba brať do úvahy konkurenciu, ktorú predstavuje predinštalovaný emailový klient Gmail. Mnohí používatelia však aj napriek jeho existencii inštalujú do svojich zariadení klientov tretích strán.

V súvislosti s úspechom mobilných aplikácií od Microsoftu nemožno nespomenúť spoluprácu, ktorú má tento technologický gigant s viacerými výrobcami telefónov. SwiftKey je predinštalovaný v mnohých telefónoch a v prípade zariadení od Samsungu je súčasťou základnej výbavy kompletné portfólio Microsoft aplikácií. Tieto spolupráce určite výrazne pomáhajú vo zvyšovaní počtu inštalácií.

Bez ohľadu na to, priemerné hodnotenie na úrovni 4,4 z 5 hviezdičiek naznačuje, že používatelia sú s Outlookom pre Android spokojní. Akého klienta používate vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Microsoft sprístupnil tmavý režim pre mobilný Outlook: Pozrite si video a screenshoty (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit