Po dlhých týždňoch špekulácií ohľadom plánov Microsoftu, začal softvérový gigant rozposielať emailom pozvánky na blížiaci sa event v New Yorku. 

Ten sa bude konať 2. mája o 9:30 ráno miestneho času (15:30 stredoeurópskeho času). Predstavené by mali byť novinky z oblasti hardvéru i softvéru. Pokiaľ sa však tešíte na dlho očakávaný Surface Phone či nový Surface Pro, budete pravdepodobne sklamaní. Odborná verejnosť síce očakáva predstavenie nového hardvéru, zdroje blízke Microsoftu však prezradili renomovanému technologickému portálu The Verge, že to nebude jedno ani druhé zariadenie. Oveľa pravdepodobnejšie je odhalenie dizajnu nadchádzajúceho Xboxu s názvom Project Scorpio, ktorý bude podporovať hranie v rozlíšení 4K a takisto zvládne hry pre virtuálnu realitu. Microsoft pred časom oznámil, že konzola ponúkne 8-jadrový procesor a grafický výkon na úrovni 6 teraflopov.

Ďalej sa od tohto eventu očakáva predstavenie nástupcu cenovo dostupného konvertibilného tabletu Surface 3, ktorého cieľovou kategóriou sú, vďaka dobrému pomeru ceny a výkonu, predovšetkým študenti. Čo sa softvéru týka, Microsoft údajne predstaví Windows 10 Cloud. Ide o akýsi „odľahčený“ Windows 10 v cloude, ktorý má byť alternatívou pre konkurenčný Chrome OS a využiteľný bude primárne na lacnejšom hardvéri.  Systém umožní používať výhradne UWP aplikácie stiahnuté cez Windows Obchod. Zdroje tiež potvrdili, že konferencia bude zameraná aj na vzdelávanie, čo znamená, že môžeme očakávať produkty a služby použiteľné masovo na školách.

Zdroj: The Verge