Tá bude kurátorom správ pre službu Microsoft News.

Microsoft prepustí takmer 80 novinárov a editorov, ktorí pracujú v tímoch Microsoft News a MSN. Dôvodom je nasadenie umelej inteligencie, ktorá bude namiesto ľudí vyberať potenciálne zaujímavé správy pre portál MSN.com a pre službu Microsoft News. Na správu upozornil portál The Verge.

Microsoft sa vyjadril, že prepúšťanie nesúvisí s pandémiou koronavírusu a ide o čisto biznisové rozhodnutie s dôrazom na využívanie umelej inteligencie. Technologický gigant prepustí približne 50 ľudí zo svojej americkej divízie a ďalších 27 ľudí z britskej divízie.

Toto rozhodnutie však pravdepodobne nie je prekvapením pre dotknutých zamestnancov. Microsoft testoval umelú inteligenciu v službe Microsoft News počas uplynulých mesiacov a využitie tejto technológie odporúčal aj vydavateľom a novinárom. Umelá inteligencia skenuje obsah článkov, analyzuje ich, filtruje a odporúča editorom fotografie, ktoré sú vhodné pre jednotlivé články.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Microsoft postavil obrovský superpočítač: Chce zdokonaliť umelú inteligenciu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit