Tento mesiac sa v balíku Microsoft Office udeje niekoľko výrazných zmien. Pre platformy iOS a Android tak pribudne čoskoro v tomto kancelárskom balíčku veľa nových funkcií.

V súčasnej dobe sú tieto funkcie dostupné len pre používateľov balíka Office Insiders, ale čoskoro budú veľmi rýchlo uvoľnené pre všetkých. Niektoré nové funkcie vyžadujú aj predplatenie balíka Office 365, ale pre využívanie väčšiny noviniek to nebude potrebné.

Najdôležitejšou novinkou je schopnosť zistiť, v ktorej časti textu bude s vami v rámci dokumentu niekto iný spolupracovať. V podstate sa môžete pozrieť, aký obsah ste si zvolili na úpravu, takže nebudete pracovať na tom istom texte s nikým iným. Táto funkcia sa pridá do aplikácie Excel na platformách Android aj iOS.

Verzia programu Word pre systém iOS je navyše schopná prečítať vaše dokumenty nahlas a zvýrazniť text počas čítania. Tiež aplikácia PowerPoint pre systém iOS získa takzvanú funkciu Segment Eraser, novú funkciu gumy, ktorá používateľom iOS umožňuje plošne vygumovať zvýraznenie poznámok.

V zariadeniach so systémom iOS si teraz budete môcť nastaviť zobrazenie Mobile View ako predvolené zobrazenie, aby sa text vašich dokumentov prispôsobil obrazovke. Ďalším dôležitým zlepšením je pridanie viacerých možností RSVP, ktoré sú teraz dostupné pre používateľov systému Android i iOS.

Pokiaľ ide o službu Office pre Android, s výnimkou ďalších možností RSVP a schopnosťou zistiť, kde pracujú ostatní, spoločnosť Microsoft tiež pridal novú funkciu pre aplikáciu Word, ktorá používateľom umožní rýchlo zistiť, koľko neprečítaných e-mailových správ má OutlookV aplikácii Word pre Android bola tiež implementovaná nová funkcia s vyhľadávaním, ktorá obsahuje personalizované návrhy, inteligentné vyhľadávanie a novú ikonu Hľadať na paneli úloh aplikácie.

Do Wordu pre Android prichádzajú aj ďalšie zlepšenia aplikácie zahŕňajúce vylepšené konverzácie, viac možností pre udalosti, rýchlejšiu navigáciu a schopnosť nájsť prezentácie uložené vo vašich často používaných stránkach a skupinách v Open Menu.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Tipy a triky pre Microsoft Office

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.