Cieľom integrácie pracovnej sociálnej siete LinkedIN s aplikáciou Microsoft Word je možnosť tvorby profesionálne vyzerajúcich životopisov.

Vytvorenie dobre vyzerajúceho a pútavého životopisu nie je pre mnohých z nás práve najľahšou úlohou. Spôsob i forma prezentácie svojich úspechov a pracovných skúseností sú častokrát kľúčovými faktormi k zaujatiu HR pracovníka, na ktorého rozhodnutí stojí naša profesijná budúcnosť. Na zjednodušenie tejto úlohy predstavuje Microsoft novinku s názvom „Resume Assistant„. Po minuloročnej 26 miliardovej akvizícii spoločnosti LinkedIN tak Microsoft predstavuje po natívnej aplikácii LinkedIN pre Windows 10 ďalšiu užitočnú novinku, čím napĺňa prísľub úzkeho prepojenia služby s kancelárskymi aplikáciami balíka Office. Predplatitelia „kancelárie v cloude“, respektíve služieb Office 365 budú môcť odteraz využiť pri tvorbe životopisu priamu integráciu s LinkedIN.

Ako asistent dokáže pomôcť? Pri vytváraní CV vo Worde  si vyberie popisy  preferovaných pracovných pozícií a podľa nich vyhľadá podobné verejné príklady na LinkedIN, aby pomohol uchádzačovi o zamestnanie vytvoriť čo najlepšie vyzerajúci životopis. Microsoft ich zobrazí v pravej časti, no neumožní ich len jednoducho spôsobom „drag and drop“ skopírovať do vytváraného dokumentu, čím ponecháva aspoň čiastočnú samostatnosť na používateľovi. Resume Assistant dokáže tiež identifikovať, ktoré konkrétne zručnosti a znalosti sú pre preferovanú pracovnú pozíciu uchádzača potrebné a naopak, aj podľa zručností, vedomostí a znalostí uchádzača dokáže vyfiltrovať zoznam zamestnávateľov, ktorí by o neho mohli potenciálne prejaviť záujem.

Pravdou je, že tieto funkcionality už LinkedIN dávno pozná, no je oveľa pohodlnejšie mať ich k dispozícii okamžite pri vytváraní dokumentu priamo vo Worde. Microsoft novinku prináša v prvej vlne pre predplatiteľov Office 365, zapojených do programu Office Insider počnúc dnešným dňom a v najbližších mesiacoch ju plánuje sprístupniť aj ostatným používateľom svojich cloudových služieb.

Zdroj: The Verge

 

Mohlo by vás zaujímať:

Microsoft potichu ukončí skoro voľný upgrade na Windows 10