Mobilnú platformu čaká veľký update.

Microsoft pred takmer dvoma mesiacmi uvoľnil výročnú aktualizáciu pre systém Windows 10 a s menším oneskorením aj pre Windows 10 Mobile. Teraz oznámil ďalšie novinky, ktoré sa čoskoro objavia v smartfónoch s Windowsom.

Windows 10 Mobile dostane aktualizácie s kódovým označením Redstone 2 a Redstone 3. Na trh sa dostanú počas budúceho roka, minimálne v prvom prípade a zamerajú sa najmä na zlepšenie funkcie Continuum. Pripomeňme, že vďaka nej môžete premeniť telefón na počítač, stačí ho pripojiť k dokovacej klávesnici a externému monitoru.

Problémom tejto funkcie je slabá podpora aplikácií (aktuálne fungujú iba tie systémové) a obmedzená funkcionalita. Okrem iného nie je možné meniť veľkosť okna alebo vykonávať ďalšie akcie. Aplikácie môžete používať iba v režime celej obrazovky. Aktualizácia Redstone 2 to zmení, Continuum umožní súbežne používať viacero okien s aplikáciami na jednej obrazovke. A takisto nespadne, keď sa telefón prepne do režimu spánku.

Redstone 2 sa dostane na trh v apríli 2017. Microsoft však stále nehovorí o podpore ďalších aplikácií – uvidíme, či niekedy budeme v rozhraní Continuum používať aj aplikácie tretích strán alebo sa budeme musieť uspokojiť iba s tými systémovými. Smartfón HP Elite x3 vyriešil toto obmedzenie virtualizáciou.

Zdroj: Slashgear

Prečítajte si aj:

Windows 10: Continuum a novinky mobilnej verzie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit