Do redakcie sme získali Microsoft Surface Pro 4, čo predstavuje tablet s operačným systémom Microsoft Windows, ktorý je kombinovaný s odnímateľnou klávesnicou.

Vo výbave je aj magneticky prichytené pero. Sufrace sa dá postaviť tak, že vytvára niečo ako notebook a môžete na ňom pracovať.

Surface4Pro-5

Vo výbave je 6-ta generácia procesora Intel, konkrétne v našom prípade to bol Core m3, sú aj vyhotovenia aj s Core i5 a i7. Operačným systémom je Windows 10 Pro, mali sme vyhotovenie so 4 GB RAM (na výber je 8 a 16 GB) a 128 GB priestorom pre dáta.

Surface4Pro

Uhlopriečka displeja má 12,3 palca s rozlíšením 2736 × 1824 bodov. Podľa stránky Microsoft je cena tohto vyhotovenia 899 USD a je to zariadenia určené na mobilnú prácu i zábavu.

Surface4Pro-12

Je prispôsobené pre beh operačného systému Windows 10 aj aplikácií z balíku Microsoft Office, poradí si aj aj s AutoCADom a využijú ho aj návrhári.

Surface4Pro-9

Dotykové pero umožňuje zadávať znaky písaním textu ale aj presné kreslenie. Prihlásiť sa dá pomocou systému Microsoft Hello s rozpoznaním tváre používateľa.

Surface4Pro-7

Z portov tu nájdete plnohodnotný USB 3, ďalej šachtu pre microSD kartu a mini Display Port. Mechanické tlačidlá sú na nastavenie hlasitosti a zapínanie. Surface Pro 4 je vyhotovený z magnézia, jeho rozmery sú 292,10 × 201,42 × 8,45 mm, hmotnosť je 766 gramov.

Surface4Pro-18

Na batériu dokáže Surface Pro 4 prehrávať video počas 9 hodín. Napájací adaptér sa pripája magneticky, magneticky sa pripája aj pero a obal s klávesnicou. K Surface 4 Pro môžete pripojiť slúchadlá. vo výbave sú stereo reproduktory.

Surface4Pro-14

Z bezdrôtových pripojení je tu 802.11ac Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Zadná kamera má rozlíšenie 8 MPx a predná 5 MPx. So snímačov je tu vonkajšie osvetlenie, snímač zrýchlenia, gyroskop a magnetometer.

Surface4Pro-4

Na Slovensku sa zatiaľ predaj neplánuje, ale napr. v ponuke internetového obchodu Alza.sk ho už nájdete. Detailnejšie predstavenie pripravujeme do decembrového vydania touchIT.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.