Spoločnosť naplánovala predstavenie nových zariadení na 2. októbra.

Pár dní pred oficiálnou akciou spoločnosti, sa dostali na verejnosť informácie z vietnamského zdroja, ktoré novinku dokonale znázorňujú. Pokiaľ ste očakávali, že sa v októbri predstaví úplne nové zariadenie, tak môžete zostať aj mierne sklamaní.

Informácie z únikov sa k nám dostávali sporadicky a Surface Pro 6 tentokrát rozhodne nezaznamenal veľké medzigeneračné zmeny v dizajne. Všetko podstatné sa udialo hlavne vo vnútri, pričom najviac zmien sa očakáva až s príchodom modelu Surface Pro 7, ktorý bude predstavený budúci rok.

Zmeny v dizajne sa predsalen nejaké udiali. Zaoblené rohy sú celkovo asi aj jedinou podstatnou zmenou v dizajne. Očakáva sa, že hladšie línie od čias predstavenia Surface Go, by aj mohli naznačovať smerovanie budúcich generácií tabletov Surface Pro.

S príchodom minimálnych dizajnových zmien sa neudiali zmeny ani v pripojení a portoch. Ak ste teda očakávali, že na novom Surface Pro 6 sa objaví USB-C, tak budete aj v tomto ohľade sklamaní a bude potrebné počkať do budúceho roka. Našťastie sa nezabudlo na 3,5 mm audio vstup, mini Displej port, ako aj na vlastný Surface port. Tablet dostane do výbavy 12,3-palcový displej s rozlíšením 2736 × 1824 pixelov.

O výkon sa postará najnovšia generácia Intel procesorov 8. generácie (Core i5) s lepšou energetickou účinnosťou a vyšším výkonom. V zariadení nájdete 8 GB RAM a 128 GB ROM. S nedávnymi únikmi sa objavila aj informácia o použití dotykového pera pre lepšie ovládanie. Doteraz neexistuje žiaden náznak o spomínanom príslušenstve, takže aj tohto vylepšenia sa pravdepodobne dočkáme až v roku 2019 s príchodom kompletného redizajnu.

Zdroj: PhoneArena,  DigitalTrends

Prečítajte si aj:

Ako zmeniť motív v systéme? Dajte Windows 10 nový vzhľad

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.