Microsoft predstavil najlacnejšie Surface zariadenie.

Surface Go s cenovkou 399 dolárov by malo priamo konkurovať tabletom Apple iPad a Samsung Galaxy BookNovinka vyniká svojou hmotnosťou 521 gramov a hrúbkou iba 8,3 mm. Displej PixelSense má uhlopriečku 10-palcov a pomer strán 3:2 (1800 × 1200 pixelov). Je kompatibilný so SurfacePen (dotykové pero), ktoré indikuje až 4096 úrovní prítlaku.

Tablet má pod kapotou procesor Intel Pentium Gold 7. generácie (4415Y), ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval spoľahlivý výkon pri každodenných úlohách. Či už budete využívať napríklad balík Microsoft Office alebo prehrávať multimediálny obsah. Tablet sa môže pochváliť vynikajúcou výdržou batérie. Spoločnosť Microsoft uvádza, že na jedno nabitie vydrží Surface Go viac ako 9 hodín.

Zariadenie je predovšetkým určené pre študentov, ľudí na cestách a pre tých, ktorí vyžadujú mobilitu. 

Surface Go (Wi-Fi verzia) je k dispozícii na predobjednávku od dnes – 10. júla: v USA, Kanade, Austrálii, Novom Zélande, Veľkej Británii, Írsku, Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Belgicku, Luxembursku, Holandsku, Švajčiarsku, Dánsku, Fínsku, Nórsku, Portugalsko a Španielsko. 

V nasledujúcich týždňoch by sa mal tento zaujímavý tablet dostať na ďalšie trhy. Tablet bude k dispozícii v dvoch verziách – 4/64 GB a 8/128GB, pričom výkonnejší model má cenovku nastavenú na 549 dolárov. LTE verzia príde neskôr v tomto roku.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Microsoft pripravuje ďalšiu aplikáciu pre iOS a Android, chce rozšíriť svoj obchod s filmami

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.