Aktualizácia Fall Creators Update príde v septembri a bude zadarmo.

Microsoft sprístupnil členom programu Windows Insider novú aktualizáciu s označením 16215. Tá prináša niekoľko noviniek, ktoré budú pre bežných používateľov dostupné v rámci veľkej jesennej aktualizácie Fall Creators Update.

Jednou z výraznejších noviniek je nový dizajn notifikačného centra v rámci Centra akcií. Je to pravý panel, ktorý môžete vytiahnuť posunutím prsta v pravej časti obrazovky alebo kliknutím na ikonu notifikácií v pravom dolnom rohu. Centrum akcií vyzerá vďaka novému dizajnu lepšie a prehľadnejšie. Všimnite si najmä skupinové notifikácie, ktoré obsahujú viacero upozornení v rámci jednej aplikácie atď. Na screenshote si takisto môžete všimnúť zrkadlenie notifikácií zo smartfónu.

Nový dizajn notifikačného centra

Ďalšia novinka vám umožní pripnúť vaše obľúbené webové stránky priamo do panelu úloh. Pre niekoho nevýhodou môže byť, že pripnuté odkazy sa budú otvárať iba v prehliadači MS Edge. Microsoft vylepšil aj podporu pre stylusy. Panel pre písanie rukou ponúkne viac gest, lepšie možnosti editovania, smajlíkov a automatickú konverziu písaného textu do klasického textu. Pomocou stylusu bude taktiež možné scrollovať v aplikáciách a nová funkcia „Nájdi moje pero“ zobrazí poslednú lokalitu, kedy ste použili dotykové pero.

Microsoft uľahčí aj vkladanie smajlíkov do správ a emailov. Kombinácia klávesov „Win + .“ alebo „Win + ;“ totiž vyvolá nový panel so smajlíkmi. Vylepšenia sa dočká aj softvérová klávesnica, ktorá bude ponúkať odporúčania slov a smajlíkov, umožní jednoduchšie písanie jednou rukou atď. Klávesnica umožní aj diktovanie.

Okrem spomenutých noviniek sa môžete tešiť na ďalšie vylepšenia, ktoré Microsoft podrobne vypísal na svojom blogu.

Nový panel so smajlíkmi

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Fall Creators Update je ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10. Bude dostupná na jeseň

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit