Čínsky technologický gigant Xiaomi má už vyše mesiaca funkčnú svoju nadstavbu MIUI 11, avšak až teraz odhalil funkciu varovania pred zemetrasením.

Spoločnosť Xiaomi má svoju nadstavbu operačného systému Androidu, MIUI 11, na svete už viac ako mesiac. V rámci Číny ponúka funkcionalitu, ktorá dokáže zachrániť tisícky životov. So správou prišiel portál AndroidAuthority.

Xiaomi na svojom firemnom blogu oznámili, že MIUI 11 a platforma Mi TV poskytnú v Číne upozornenia na zemetrasenia. Spoločnosť na tejto funkcii spolupracovala s čínskym Inštitútom varovania pred katastrofami. Taktiež sme sa dozvedeli, že v septembri už bol spustený aj tichý test v jednej z čínskych provincií. 

Informáciu o blížiacom sa zemetrasení dostanú používatelia sekundy až desiatky sekúnd vopred. Práve to môže byť rozhodujúci čas, ktorý bude znamenať rozdiel medzi životom a smrťou. V tomto smere tiež Xiaomi vyzvala viaceré značky a poskytovateľov IoT, aby podobnú funkciu poskytli. Zároveň je Xiaomi pripravené zdieľať svoje skúsenosti a postupy s ostatnými.

Použitie funkcionality na iných trhoch je zatiaľ predčasné. Je totiž potrebné, aby Xiaomi kooperovala s ostatnými centrami varovania pred zemetrasením v jednotlivých krajinách.

Zdroj náhľadovej fotografie: Xiaomi

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi opäť ukázalo svoje 100 W ultrarýchle nabíjanie: Smartfón nabije rekordne rýchlo

Značky: