Obmedzuje bezplatné výbery z bankomatov na území Nemecka.

NUMBER26 je nemecká banka, ktorá funguje iba vo vašom smartfóne. Nemá kamenné pobočky, všetko vyriešite priamo pomocou telefónu. Dokonca si takýmto spôsobom založíte aj nový účet, dokonca aj zo Slovenska.

Banka má viac ako 160 tisíc klientov v Nemecku a niektorých ďalších krajinách, kde ponúka svoje služby. Slovensko do tohto zoznamu patrí, aj keď aktuálne NUMBER26 neprijíma nových zahraničných klientov. My sme si účet stihli vybaviť ešte v marci, aktívne ho používame.

Jednou z výhod NUMBER26 sú nulové poplatky za správu účtu a bezplatné neobmedzené výbery z bankomatov prakticky na celom svete. Bankové poplatky vám pri výbere peňazí nie sú účtované. Účtovať sa môžu iba prípadné poplatky prevádzkovateľa bankomatu a používateľ je na túto skutočnosť upozornený pred potvrdením výberu. My sme doteraz otestovali výber peňazí v Čechách, Rakúsku, Nemecku, Belgicku a samozrejme na Slovensku, boli bez poplatkov.

Mobilná banka však dávnejšie oznámila, že zavedie FUP limit, ktorý má obmedziť zneužívanie služby. Niektorí používatelia totiž využívali bezplatné výbery vo veľkom množstve. Každý mesiac vybrali hotovosť z bankomatu 15 a viackrát. Po novom teda platí mesačný limit 5 bezplatných výberov. Týka sa to však iba Nemecka, používatelia z ostatných krajín môžu (zatiaľ) navštevovať bankomaty bez obmedzení.

NUMBER26 vysvetľuje svoje rozhodnutie tvrdením, že poplatky za výbery z bankomatov sú v Nemecku výrazne vyššie ako v ostatných krajinách.

Zdroj: NUMBER26

Prečítajte si aj:

NUMBER26: Banka IBA v mobile (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit