Na výstave IFA sme navštívili stánok spoločnosti Philips.

Okrem iných noviniek sme boli zvedaví najmä na nové monitory. Tie nám predstavil Artem Khomenko zo spoločnosti MMD, ktorá je výrobcovom monitorov značky Philips.

Firma MMD nás tento rok potešila uvedením prvého herného monitora, ktorý je špecificky navrhnutý pre konzolových hráčov. Philips Momentum 436M6VBPAB má 43-palcovú obrazovku, nízku odozvu, synchronizáciu obnovovacej frekvencie s hernou konzolou Xbox One a najmä podporu štandardu DisplayHDR 1000. Vďaka týmto parametrom dokáže monitor nahradiť v obývacej izbe aj televízor. MMD vystavovalo na výstave IFA 43-palcový model, pripravuje aj iné veľkosti a modely s ďalšími štandardmi DisplayHDR.

Nové zakrivené monitory značky Philips majú 27 palcov a 32 palcov. Lacnejšia verzia sa bude predávať za cenu okolo 250 eur

Okrem toho sme videli aj úplne nové monitory pre bežných používateľov a do firiem. Monitory do domácnosti potešia najmä výborným pomerom cena/veľkosť zakrivenej obrazovky. Majú tiež pekný dizajn a aj z hľadiska dizajnu skúša MMD rôzne experimenty. Jeden z nich uvidíte aj v našom videu.

Z hľadiska monitorov pre biznis používateľov dávame do pozornosti zabudované webkamery a tiež aj možnosť jednoducho spárovať, resp. umiestniť viacero obrazoviek vedľa seba pre vytvorenie obrovskej zobrazovacej plochy. Tieto monitory tiež ponúkajú verné zobrazenie farieb, široký farebný gamut a najmä plnohodnotnú USB-C dokovaciu stanicu, ktorá uľahčuje prácu s mobilnými zariadeniami.

Biznis monitory sú dostupné v rôznych veľkostiach a s rôznymi pomermi strán. Philips ich ponúka s rovnou aj zakrivenou obrazovkou, potešia plnohodnotným USB-C dokom

Všetky novinky si môžete pozrieť v našom redakčnom videu. Časť videa je v angličtine, po nej nasleduje zhrnutie všetkého dôležitého v slovenčine.

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme poriadny monitor pre konzolových hráčov. Možno vám nahradí aj televízor

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit