Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Cestovanie vlakom do Splitu prináša nespočetné výhody, ktoré ocenia nielen milovníci pohodlia, ale aj tí, ktorí si zakladajú na ekologickom spôsobe prepravy. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) ponúka svojim zákazníkom komfortné spojenie priamo do srdca Dalmácie, kde sa môžu tešiť na priamy prístup k nádherným plážam, historickým pamiatkam a bohatému kultúrnemu životu Splitu.

Generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti, Peter Helexa, vyzdvihuje úspech vlakového spojenia do Splitu: „Doteraz sme previezli takmer 7-tisíc dovolenkárov na linke Bratislava – Split a viac ako 1 100 vozidiel. Aktuálne si do konca sezóny zakúpilo lístok do a zo Splitu vyše 15-tisíc cestujúcich s bezmála 2-tisíckami vozidiel, a to pred sebou máme ešte približne dva mesiace prevádzky vlakov do Splitu. Tento výsledok dokazuje, že naši zákazníci oceňujú komfort a spoľahlivosť našich služieb. Naším cieľom je neustále zlepšovať kvalitu cestovania a zážitkov už počas cesty vlakom do Chorvátska.“

Poobede nastúpite v Bratislave, cez noc sa veziete a na druhý deň ráno vystúpite priamo v Splite. Za približne 17 hodín ste komfortne, ekologicky, bezpečne a oddýchnuto pri mori. Vlak EuroNight EN 1153 z Bratislavy-Nového Mesta vyráža každú stredu, piatok a nedeľu. Opačným smerom vás vlak EN 1152 dopraví každý pondelok, štvrtok a sobotu. A to až do 4. októbra 2024.

Národný dopravca na tejto trase ponúka pohodlné spojenie nielen pre cestujúcich, ale aj pre ich vozidlá.

Auto či motorku si jednoducho vo Viedni naložíte na autovozeň a preveziete pohodlne so sebou až na dovolenku. Vlaky sú vybavené klimatizovanými vozňami, ktoré zaručujú príjemnú cestu aj počas horúcich letných dní. Cestujúci môžu využívať aj služby na palube vrátane občerstvenia a pripojenia na internet.

Split je skvelou kombináciou histórie, kultúry, prírodných krás a zábavy, čo z neho robí ideálnu destináciu pre letnú dovolenku. Všetky informácie o vlakoch do Splitu, ako aj možnosti kúpy lístkov nájdete na webe ZSSK – Split.

Značky: