Verzie s prívlastkom S (Special) prinášajú najmä väčšie displeje a o niečo lepšie parametre. Verzia Plus poteší duálnym fotoaparátom.

Lenovo na výstave MWC predstavilo smartfóny strednej triedy Moto G5 a G5 Plus. Výrobca teraz oficiálne oznámil ich mierne vylepšené verzie, modely Moto G5S a G5S Plus. Tie sa dostanú do predaja už tento mesiac. Poznáme aj ceny, ktoré potešia.

Moto G5S je vyrobený z jedného kusu hliníka. Vo výbave má 3000 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania TurboPower a 5,2-palcový Full HD displej. Obrazovka novinky má síce väčšiu uhlopriečku, avšak procesor Snapdragon 430 ostáva bez zmeny. Mali by mu sekundovať 3 / 4 GB RAM a 32 / 64 GB úložisko, avšak aktuálne nevieme, v ktorej konfigurácii sa bude telefón u nás predávať. Moto G5S ponúka aj vylepšený (štandardný) fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx a PDAF zaostrovaním. Cena telefónu začína na úrovni 249 eur.

Moto G5S Plus v porovnaní s pôvodným modelom zaujme najmä 5,5-palcovým Full HD displejom a duálnym fotoaparátom s dvojicou 13 Mpx senzorov. Ostatné parametre sú viac-menej bez zmien – Snapdragon 625, 3 / 4 GB RAM a 32 / 64 GB úložisko. Budeme si musieť počkať na informáciu o tom, ktorá konfigurácia sa bude predávať na Slovensku. Batéria má 3000 mAh kapacitu a podporu rýchleho nabíjania TurboPower. V oboch prípadoch je k dispozícii Android 7.1.1 s nadstavbami Moto. Cena je 299 eur.

Vľavo Moto G5S, vpravo Moto G5S Plus

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Motorola je späť! Lenovo vrátilo na Slovensko ikonickú značku a predstavilo smartfón Moto Z2 Play (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit