História série RIZR siaha do roku 2006.

Po sérii „véčiek“ RAZR by tak išlo o ďalší legendárnu sériu, ktorá by sa mohla v budúcnosti dostať medzi používateľov skladacích smartfónov. Pokým RAZR využíva konštrukciu v tvare písmena V, tak RIZR je plnohodnotným sliderom. To znamená, že dve časti tohto zariadenia sa vysúvajú nad sebou, aby sa pod displejom odkryla klávesnica. Pred takmer 20 rokmi išlo o veľmi obľúbené dizajnové riešenie, ktoré prinášalo množstvo výhod.

Tentokrát sa však Motorola rozhodla túto sériu zmodernizovať a vybaviť rolovateľným displejom. Výsledkom je ultramoderný vysúvací smartfón RIZR 2023, ktorý Motorola ukázala počas MWC v Barcelone. Zariadenie je vybavené rolovateľným AMOLED displejom, ktorý sa aktivuje dvojitým stlačením tlačidla Domov. Dôležité je, čo sa stane po ňom. Displej sa zväčší z pôvodných 5-palcov až na 6,5-palca. Môžete si to pozrieť aj v našom videu, ktoré nájdete na konci článku a to v čase od 9:24.

Motorola RIZR Z3Zdroj: CNET
Motorola RIZR Z3 z roku 2006

V ňom je vidieť, ako sa 5-palcový displej napríklad automaticky zroluje a odhalí skrytú selfie kameru a reproduktor. Zariadenie má aj automatický režim vysúvania, ktorý displej vysunie v prípade, keď sa zariadenie otočí na šírku, alebo po otvorení klávesnice.

Keďže ide o koncept, tak do popredia sa tlačí aj otázka, ako je to s odolnosťou tohto zariadenia. Už na prvý pohľad je vidieť, že rolovateľný displej mierne vyčnieva nad konštrukciou. Motorola tak musí vyriešiť ešte niekoľko detailov, ktoré majú priamy vplyv na odolnosť tohto skutočne zaujímavého telefónu.

Hoci nevieme, kedy (a či vôbec) Motorola plánuje tento telefón s rolovateľným displejom uviesť na trh, tak si myslíme, že tento dizajn by mohol zaujať oveľa viac, ako skladacie “véčka”.

Ukážka Motoroly RIZR začína v čase 9:24

Zdroj: vlastné, AndroidCentral, TechDroider

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.