Motorola zvyčajne predstavuje nové smartfóny série moto g jedenkrát za dvanásť mesiacov.

Tento rok spoločnosť patriaca Lenovu zavádza novú stratégiu. Len osem mesiacov po uvedení série moto g7 sa spoločnosť motorola chystá vydať sériu moto g8, ktorá sa pochopiteľne bude tešiť v najbližších dňoch záujmu leakerov.

Portál MobielKopen pripravil na základe únikov niekoľko renderov, ktoré zobrazujú motorola moto g8 v celej jej kráse. Prístroj prekvapivo vyzerá podobne ako moto g8 Plus, ktorý sa takisto včera dostal na verejnosť. V konečnom dôsledku sú tieto smartfóny výrazne inšpirované dizajnom série one, bez odkazu na modelový rad moto g7.

Smartfón moto g8 dostáva po dizajnovej stránke celkom nové zoskupenie troch vertikálne umiestnených fotoaparátov. Špecifikácie hlavného fotoaparátu síce nepoznáme, ale vieme, že ten bude doplnený ultraširokouhlým fotoaparátom, ktorý dokáže snímať scénu so 117° záberom. Tieto fotoaparáty by mal doplniť špeciálny snímač hĺbky pre vylepšené snímky s bokeh efektom. Súčasťou výbavy by mohol byť aj laserový systém automatického zaostrovania, ktorý by mal byť aj súčasťou modelu Plus.

Pri pohľade na prednú stranu sa zdá, že motorola vybaví sériu moto g8 rovnakými 6,2-palcovými displejmi, ktoré sú súčasťou nedávno predstaveného modelu motorola one macro. Podľa dostupných informácií by sme sa mali pri modelovom rade moto g8 dočkať aj vyššieho rozlíšenia, ako pri doterajších generáciách. Nepatrným rozdielom je aj v prípade modelu Plus menší výrez pre selfie kameru.

Z ďalšej výbavy modelu moto g8 spomenieme USB-C port, reproduktor v spodnej časti a bočné tlačidlá na ovládanie hlasitosti a tlačidlo napájania. 3,5 mm konektor pre slúchadlá ostáva zatiaľ zachovaný, ale jeho pozícia sa zmenila. V novom modelovom rade by sa mal nachádzať v hornej hrane.

Podľa dostupných informácií sa očakáva, že modelový rad motorola moto g8 bude oficiálne predstavený vo štvrtok 24. októbra. V tento deň by sme sa mali dočkať aj ostatných zariadení s označením Plus, prípadne Play alebo Power.

Zdroj: MobielKopen

Prečítajte si aj:

motorola one zoom: Cenový tip na smartfón s 3× zoomom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.