Okrem neho bude na trh uvedený aj nový model skladacieho telefónu Razr 2022.

O obidvoch telefónoch máme už pomerne veľa informácií, pričom najnovšie správy z portálu AndroidAuthority nám prezrádzajú aj dátum ich uvedenia na trh. Zdroj informuje, že tieto očakávané novinky budú predstavené už 2. augusta v Číne. Pokým prvým modelom bude Motorola Razr 2022, tak druhým, nemenej zaujímavým telefónom, bude model X30 Pro.

Je vidieť, že tí najväčší výrobcovia telefónov začínajú medzi sebou súperiť. Motorola dokonca chce predbehnúť aj Samsung, ktorý sa pripravuje na uvedenie svojich nových skladacích telefónov a hodiniek série Galaxy Watch5.

Pokiaľ si však robíte zálusk na novú skladačku od Motoroly, tak vás musíme sklamať. Tretia generácia zástupcu série Razr bude zo začiatku dostupná iba v Číne. Očakávame, že o globálnej dostupnosti tohto telefónu sa viac dozvieme už počas jeho uvedenia na čínsky trh.

Motorola Razr a X30 Pro uvedenie na trhZdroj: AndroidAuthority
Motorola Razr a X30 Pro uvedenie na trh

Vo výbave modelu Motorola X30 Pro sa bude nachádzať nový vlajkový čipset Snapdragon 8+ Gen1. Displej bude zakrivený s uhlopriečkou 6,67-palca. Ide o OLED panel s údajnou obnovovacou frekvenciou až 144 Hz. Spomínaný čipset Snapdragon 8+ Gen 1 bude v tomto modeli spolupracovať s 8 alebo 12 GB pamäte RAM. Tá bude skombinovaná so 128 alebo 256 GB internou pamäťou UFS 3.1.

Okrem vyššie uvedených parametrov by sme sa mali dočkať aj veľmi rýchleho nabíjania, ktoré by malo dosahovať až 125 W. To bezdrôtové by sa malo pohybovať na úrovni 30 až 50 W. Na globálnom trhu by sa mal tento telefón predávať pod označením Motorola Edge 30 Ultra.

Veľmi dobré parametre sa očakávajú aj pri modeli Razr 2022. Takisto pôjde o vlajkovú loď, ktorá bude vybavená “starším” Snapdragonom 8 Gen 1, 120 Hz displejom, až 12 GB RAM a 512 GB interného úložiska. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx. Okrem neho vo výbave nájdeme aj kombinovaný ultraširokouhlý a makro fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx, 32 Mpx selfie fotoaparát a väčší externý displej.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.