Nový vlajkový telefón spoznáme už budúci mesiac.

O 200 Mpx senzore spoločnosti Samsung vieme už nejaký čas. Teraz je však na rade jeho použitie v telefóne, ktorý sa skutočne dostane na trh a bude sa aj predávať. Pokým doteraz nebolo oficiálne potvrdené, ktorá spoločnosť ho použije ako prvá, teraz už poznáme víťaza tohto konkurenčného mini-súboja. 

Motorola FrontierZdroj: GSMArena
Motorola Frontier

Okrem spoločnosti Motorola nebolo vylúčené, že ako prvý 200 Mpx fotoaparát vo svojom zariadení použije aj Xiaomi. Pokým Xiaomi ako prvé predstavilo telefón so 108 Mpx fotoaparátom, tak teraz prednosť dostala spoločnosť Motorola. Je pritom vysoko pravdepodobné, že Samsung svoj vlastný 200 Mpx senzor použije vo svojich vlajkových telefónoch až v roku 2023. 

Motorola dokonca nedávno vydala oficiálny dokument, v ktorom potvrdila použitie 200 Mpx senzora vo svojom telefóne, ktorý by sa mal začať predávať už v júli.

Rozloženie pixelov Samsung ISOCELL HP1vZdroj: GizChina
Rozloženie pixelov Samsung ISOCELL HP1

Dobrou správou pritom je, že telefón od spoločnosti Motorola bude okrem využívania 200 Mpx fotoaparátu aj poriadne výkonný. Bude vybavený najvýkonnejším čipsetom spoločnosti Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1. Vieme aj, že označenie tohto modelu je Frontier, a že bude vybavený aj 125 W nabíjaním.

Samsung ISOCELL HP1

Pripomeňme si aj zopár základných parametrov tohto 200 Mpx senzora s podporou technológie ISOCELL 3.0. ISOCELL HP1 je 1/1,22” senzor s veľkosťou pixelov 0,64 μm. Na základe snímanej scény dokáže kombinovať pixeli buď 4 do 1 alebo 16 do 1. Viac o tomto senzore sa dočíta aj v našom ďalšom článku – TU.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.