Výbava naznačuje, že tohtoročný model Fusion bude oveľa lacnejší.

Motorola sa pripravuje na uvedenie modelu Edge 50 Pro, ktorý nedostane až tak skvelú výbavu, ako sa pôvodne očakávalo. Celú situáciu okolo tohto telefónu mierne zamotal novopredstavený čipset Snapdragon 8s Gen 3, avšak ten bude mať na európskych spotrebiteľov iba minimálny vplyv. Iba nedávno zverejnené výsledky z porovnávacej platformy Geekbench odhalili aj jedno nemilé prekvapenie. Z výpisu sa dozvedáme, že Motorola Edge 50 Pro bude vybavená čipovou sadou Snapdragon 7 Gen 3, ktorá v testoch dosiahla nasledovné hodnoty – single core skóre na úrovni 1 097 bodov a multi core skóre na úrovni 3 114 bodov. 

Na tieto testy z platformy Geekbench veľmi pekne nadväzujú aj ďalšie výsledky, ktoré sa tentokrát týkajú modelu Motorola Edge 50 Fusion. Už samotný názov naznačuje, že ide o lacnejšie zariadenie, než doteraz spomínaný model Edge 50 Pro.

Motorola Edge 50 Fusion v teste GeekbenchZdroj: Geekbench/NashvilleChatter
Motorola Edge 50 Fusion v teste Geekbench

Vieme, že nová Motorola Edge 50 Pro bude predstavená 3. apríla v Indii. Tento dátum pritom nemusí vôbec súvisieť s uvedením na európsky trh, avšak teraz sa dozvedáme, že v rovnaký deň bude predstavený aj model Edge 50 Fusion. Okrem tejto správy sa na internet dostali aj spomínané výsledky z porovnávacej platformy Geekbench, ktoré odhalili základné technické parametre.

Jedným z kľúčových prvkov výbavy je čipová sada Snapdragon 6 Gen 1, ktorú dopĺňa 8 GB RAM. Táto konfigurácia dopomohla modelu Fusion v teste Geekbench dosiahnuť v single core teste skóre na úrovni 913 bodov a v multi core teste skóre 2 629 bodov. Pripomeňme si, že model Edge 30 Fusion má vo svojej výbave Snapdragon 888+, čiže je jasné, že Motorola pri modeli Edge 50 Fusion mení stratégiu a tento telefón posúva o úroveň nižšie.

motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
Kompletné balenie Motoroly edge 30 fusion

Test ešte odhalil, že v telefóne je nainštalovaný Android 14, avšak niektoré ďalšie leaky tvrdia, že vo výbave nebude chýbať 6,7-palcový pOLED displej s ochranným sklom Gorilla Glass 5, 50 Mpx hlavný fotoaparát, 32 Mpx predná kamera a 5 000 mAh batéria s podporou 68 W káblového nabíjania.

Určite poteší aj prítomnosť ochrany voči vode a prachu na úrovni IP68 , ako aj farby Peacock Pink a Tidal Teal. Farebná verzia Ballad Blue bude uvedená s povrchovou úpravou z umelej kože. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.