Aká bude nakoniec realita?

Pred pár dňami sa na internete objavili prvé informácie o pripravovanom vlajkovom modeli Motorola Edge 50 Pro. Hoci Motorola je známa svojou bohatou ponukou zariadení strednej triedy, tak práve séria Edge ponúka skutočne špičkové parametre, ktoré sa prirodzene očakávajú aj od pripravovaného modelu Edge 50 Pro. Pokým doteraz sa pracovalo s teóriou, že práve tento model dostane vlajkové parametre, vrátane 6,7-palcového OLED panela s obnovovacou frekvenciou až 165 Hz alebo vlajkového čipsetu Snapdragon 8 Gen 3 a 12 GB RAM a 256 GB internej pamäte, tak nové informácie z portálu GSMArena príliš nepotešia.

Edge 50 Pro: Prvé obrázky vlajkového smartfónu od Motoroly
Motorola Edge 50 Pro

Celú situáciu okolo Motoroly Edge 50 Pro mierne zamotáva aj novopredstavený čipset Snapdragon 8s Gen 3, avšak ten bude mať na európskych spotrebiteľov iba minimálny vplyv. Je známe, že nová Motorola Edge 50 Pro bude uvedená v Indii 3. apríla, čo však nemusí nutne súvisieť s uvedením na európsky trh. Benchmark z porovnávacej platformy Geekbench pritom naznačuje, že pripravovaná „údajne vlajková“ novinka spoločnosti Motorola v Európe do svojej výbavy nedostane čipovú sadu série Snapdragon 8, pričom iba donedávna sa počítalo s výkonnou verziou Snapdragon 8 Gen 3.

Test z platformy Geekbench totižto odhalil, že Motorola Edge 50 Pro bude vybavená čipovou sadou Snapdragon 7 Gen 3, ktorá v testoch dosiahla nasledovné hodnoty – single core skóre na úrovni 1 097 bodov a multi core skóre na úrovni 3 114 bodov. 

Motorola Edge 50 Pro v teste GeekbenchZdroj: Geekbench
Motorola Edge 50 Pro v teste Geekbench

Hoci Motorola v Číne už začala s propagáciou čipovej sady Snapdragon 8s Gen 3, tak globálny trh v modeli Edge 50 Pro sa bude musieť s najväčšou pravdepodobnosťou zmieriť s čipovou sadou Snapdragon 7 Gen 3 To zároveň naznačuje, že Motorola tentokrát zvolí celkom inú stratégiu pre globálny trh, ako by mala len prezliecť čínsky model X50 Ultra na Edge 50 Pro.

Pri pohľade na výpis z Geekbench je možné vidieť, že Edge 50 Pro má 12 GB RAM a Android 14. Motorola však už skôr prezradila, že Edge 50 Pro má 50 Mpx hlavný fotoaparát, 6,7-palcový 1,5K 144 Hz pOLED displej s maximálnym jasom 2 000 nitov a zabudovaný snímač odtlačkov prstov priamo v displeji. 

Výbavu by mala doplniť aj 4 500 mAh batéria s podporou 125 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania. Do výbavy ba sa mali podľa očakávania dostať aj viaceré prvky umelej inteligencie.

Titulný obrázok: Motorola Edge 40 Pro

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.