Tie sa objavili na čínskej certifikačnej stránke TENAA.

Pokým prvý záznam obsahoval iba zopár technických parametrov a obrázkov, tak nová várka je už na parametre podstatne bohatšia. Nie je žiadnym prekvapením, že nový smartfón bude poháňať vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2, čiže aj tento rok bude mať Motorola jedno z prvých zariadení, ktoré do svojej výbavy dostane nový vlajkový čipset od Qualcommu.

Okrem toho sa bude tento model spoliehať na 6,67-palcový OLED displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. V prípade pamätí sú parametre nasledovné – RAM bude začínať na úrovni 8 GB a končiť až na 18 GB, pričom kapacita úložiska bude mať 128, 256 a 512 GB.

Zostava fotoaparátov má obsahovať tri objektívy. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx, ultraširokouhlý taktiež 50 Mpx a fotoaparát s teleobjektívom dostane senzor s rozlíšením 12 Mpx. Je pritom možné, že teleobjektív ponúkne 2× optické priblíženie. Batéria s podporou 68 W nabíjania bude mať kapacitu 5 000 mAh. Smartfón s modelovým označením XT2301-5 bude mať samozrejme nainštalovaný Android 13.

Aj keď zatiaľ nepoznám presný dátum uvedenia série X40, tak je možné, že ju spoznáme o niečo skôr, ako by sme očakávali. Pripomeňme si, že predchádzajúcu sériu Edge X30 Motorola uviedla v decembri 2021. Tento rok sa viacero výrobcov so svojimi koncoročnými udalosťami poponáhľalo, čiže to isté očakávame aj pri Motorole. 

Je však možné, že po predstavení bude nejaký čas dostupná iba v Číne.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.