Zdá sa, že koniec tohto roka bude ešte veľmi zaujímavý.

Pred pár týždňami sa začali objavovať prvé informácie o novom vlajkovom telefóne série X40, pričom sme sa už mohli pozrieť aj na jeho dizajn. Teraz spoločnosť Motorola zverejnila na sociálnej sieti Weibo upútavku, na ktorej sa nachádzajú dva smartfóny s ich charakteristickým dizajnom prednej strany. Súčasťou upútavky je aj dátum, kedy majú byť tieto dva telefóny predstavené. Stane sa tak 15. decembra v Číne.

Keďže aktuálna série X30 bola pred rokom predstavená približne v rovnakom čase, tak aj teraz sa očakáva uvedenie novej vlajkovej série X40. Aj napriek tomu, že Motorola nám o nových telefónoch nič neprezradila, očakávame, že aspoň jedna z noviniek bude vybavená vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 2, o čom sme získali dôkazy aj z platformy AnTuTu.

Ďalšie informácie o údajnom modeli X40 máme aj z databázy TENAA, kde sa tento smartfón objavil pod modelovým číslom XT2301-5. Pokiaľ skutočne ide o model X40, tak k nemu sú priradené nasledovné parametre – 6,67-palcový zahnutý displej, 8 GB/12 GB/18 GB RAM a 128G/256 GB/512 GB úložiska.

Motorola konferencia Zdroj: GSMArena

Zariadenie má na zadnej strane trojicu fotoaparátov s rozlíšením 50 Mpx + 50 Mpx + 12 Mpx. Okrem toho sa dozvedáme, že čítačka odtlačkov prstov je zabudovaná v displeji a telefón obsahuje batériu s nominálnou kapacitou 4 950 mAh. V databáze sa nachádza aj ďalší variant s menovitou kapacitou batérie 4 450 mAh.

Okrem modelu Motorola X40 sme sa iba nedávnom dozvedeli aj o modeli Motorola X40 Pro, ktorý sa iba pred pár dňami objavil na renderoch. Keďže do predstavenia nových telefónov Moto zostáva ešte niekoľko dní, predpokladáme, že spoločnosť nám dovtedy poskytne ešte niekoľko dôležitých informácií.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.