Spoločnosť do vlajkového segmentu vkročila vo veľkom štýle, a plánuje v tom pokračovať.

Prvé informácie o novej vlajkovej lodi spoločnosti Motorola sme mohli prvýkrát vidieť približne pred mesiacom, kedy sme okrem prvých technických parametrov spoznali aj dizajn. Model X40 Pro sa objavil na certifikačnom úrade TENAA s úplnými špecifikáciami. Okrem nich sme získali aj prvý pohľad na tento telefón, avšak obrázky boli skôr informatívne, keďže ponúkali kvalitný pohľad iba na jeho zadnú stranu.

Nová várka informácii o tomto telefóne však už obsahuje plnofarebné rendery, vďaka ktorým konečne získavame veľmi dobrú predstavu aj o dizajne prednej strany. Okrem renderov  Motoroly X40 Pro sa na internet dostalo aj video s 360-stupňovým pohľadom. To nám podrobne zobrazuje prednú aj zadnú stranu telefónu.

Pri pohľade spredu je veľmi dobre vidieť obojstranné zakrivenie displeja, pričom zadná strana telefónu nám ponúka pohľad na zostavu troch fotoaparátov. Aj napriek tomu, že všetky tri fotoaparáty vrátane blesku sú usporiadané v štvorcovom ostrovčeku, tak majú celkom iné rozloženie, aké sme mohli vidieť pri modeli X30 Pro. Pripomeňme si, že práve model Motorola X30 Pro je prvým telefónom s 200 Mpx fotoaparátom.

Novú generáciu vlajkového telefónu od spoločnosti Motorola bude poháňať vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2. Jeho súčasťou bude aj 125 W nabíjanie, čiže je vidieť, že Motorola vypočula priania fanúšikov, a aj do vlajkových telefónov začala dodávať superrýchle nabíjanie, ktoré sme mohli vidieť už aj pri aktuálnej vlajkovej lodi X30 Pro.

Pripomeňme si, že tento telefón sa stihol objaviť aj na porovnávacej platforme AnTuTu, kde ukázal potenciál nového vlajkového čipu od Qualcommu. Dátum predstavenia tohto telefónu je však neznámy, ale predpokladáme, že spoločnosť na trh uvedie najskôr čínsku verziu (pravdepodobne tento mesiac), a neskôr v roku 2023 uvedie aj globálnu verziu.

Titulný obrázok: motorola edge 30 neo vo farbe Very Peri

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.