Najnovšie prírastky v portfóliu Motoroly dokazujú správne dizajnové nasmerovanie.

Doplnené 8.6.2018: Od modelu Motorola One Power sa očakáva, že bude priamym nástupcom Moto X4.

One Power bude patriť do kategórie zariadení s platformou Android One. Pred vyše týždňom sme priniesli informácie o pripravovanom zariadení Motorola One Power, ktoré do dnešného dňa o sebe okrem kontroverzného dizajnu neprezrádzalo príliš veľa informácií.

K už známemu názvu sa tak teraz pripájajú informácie o čipovej sade, ktorou bude Snapdragon 636. Sekundovať bude 4 GB pamäť RAM a z predošlých únikov bolo zrejmé použitie výrezu v displeji, ktorý teraz odhaľuje aj 6,2” uhlopriečku s FullHD+ rozlíšením.

Duálny fotoaparát ponúkne 12 Mpx senzor (f/1.8), ktorý bude dopĺňať 5 Mpx (f/2.0). Predná kamera dostane rozlíšenie 8 Mpx (f/2.2). Predchádzajúce špekulácie sa pohrávali aj s využitím 16 Mpx (f/1.9) snímača pri hlavnom fotoaparáte. Novo uniknuté informácie sú takisto v rozpore s veľkosťou pamäte RAM. Prvotné informácie naznačovali použitie 6 GB pamäte RAM.

Mohli by sa tak pravdepodobne pripravovať dve verzie Motorola One Power.

Ostatné technické špecifikácie odhaľujú batériu s kapacitou 3780 mAh a Android 8.1 Oreo. Pokiaľ by naozaj išlo o zariadenie Android One, tak by tento model mohol obdržať medzi prvými aktualizáciu na najnovší Android P.

Zdroj: GSM Arena

Pôvodný text 30.5.2018: Doteraz bol dizajnový rukopis smartfónov Motorola prísne konzervatívny a vyhýbal sa akémukoľvek “kopírovaniu” výrezu v displeji po vzore iPhonu X. Najnovší únik teraz ukazuje nový a odvážny krok spoločnosti. Motorola pravdepodobne naozaj pracuje na zariadení, ktoré bude mať výrez. Smartfón má niesť označenie Motorola One Power.

Dizajn tohto smartfónu je inšpirovaný nielen iPhonom X, ale aj starším modelom iPhone 7. Zadná stena je kovová a kamera ja smerovaná vertikálne. Rámčeky okolo displeja sú tenké ako aj brada zariadenia. Čítačka odtlačkov prstov je tak pravdepodobne umiestnená na zadnej stene v logu Motorola. Neočakáva sa, že by bola zabudovaná v displeji.

Nasadený bude Android One, ktorý vyniká svojou “čistotou ” a garantovanými aktualizáciami. Model One Power by sa mal zaradiť minimálne do strednej kategórie smartfónov. Podľa konštrukcie to vyzerá tak, že by to mohla mať nová Motorola namierené ešte vyššie.

Kam sa podelo z názvu označenie Moto?

Označenie Moto sa v názve zariadení Motorola objavuje od roku 2013. Nie je teda úplne jasné, prečo sa toto označenie z názvu pripravovaného zariadenia vytratilo. Neboli by sme prekvapení, keby spoločnosť Lenovo (vlastník značky Motorola) opäť menila označovanie produktových línií v rámci svojho portfólia a pripravovala z dlhodobého hľadiska niečo nové.

Keďže toto zriadenie je zatiaľ veľkou neznámou, tak sa očakáva, že by sa na trh mohlo uviesť pravdepodobne až koncom roka. Teraz má najbližšie spoločnosť Motorola pripravené predstavenie modelu Moto Z3 Play, ktoré sa bude konať 6. júna.

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Moto Z3 Play: Poznáme dátum predstavenia (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.