Motorola predstavila celkovo tri nové telefóny.

Motorola oficiálne predstavila nové telefóny radu Moto G6. V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami sme sa dočkali trojice noviniek – štandardnú dvojicu Moto G6 a Moto G6 Plus doplnilo Moto G6 Play, ktoré sa zameria najmä na dlhšiu výdrž a ponúkne o niečo slabšie parametre. Tak tomu bolo aj v prémiovom segmente Moto Z, model Play si teraz odbil premiéru v segmente strednej triedy Moto G.

Moto G6 Play

Model Moto G6 Play ponúka 5,7-palcový IPS displej s rozlíšením 1440 × 720, procesor Snapdragon 430, 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Zadný fotoaparát má rozlíšenie 13 Mpx, ten predný ponúkne rozlíšenie 8 Mpx. Na chrbte sa tiež nachádza aj čítačka odtlačkov prstov. Model Play bude chcieť zaujať najmä dlhou výdržou batérie, o ktorú sa má okrem nižšieho rozlíšenia obrazovky postarať aj 4000 mAh batéria. Vo výbave nájdete aj NFC nielen pre platenie telefónom, micro USB konektor, slot na microSD karty a 3,5 mm jack.

Telefón sa bude na Slovensku predávať za 199 eur.

Moto G6 Play

Moto G6

Moto G6 ponúka tiež 5,7-palcový IPS displej, avšak s rozlíšením 2160 × 1080. Procesor je v tomto prípade Snapdragon 450, sekunduje mu 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Zadný fotoaparát je v tomto prípade duálny, ide o kombináciu 12 Mpx + 5 Mpx senzorov s clonou f/1.8. Predný fotoaparát má 8 Mpx. Čítačka odtlačkov prstov je umiestnená pod displejom, vo výbave nájdete aj 3000 mAh batériu, NFC, USB-C konektor, microSD slot a 3,5 mm jack.

Moto G6 príde na náš trh v júni s cenovkou 249 eur.

Moto G6

Moto G6 Plus

Model Moto G6 Plus má podobnú výbavu s o niečo väčším displejom a lepším výkonom. IPS displej má rovnaké rozlíšenie a uhlopriečku 5,93 palcov. Procesor je Snapdragon 630, operačná pamäť až 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Fotoaparáty majú rovnaké rozlíšenie ako v prípade štandardného modelu G6, avšak s clonou f/1.7. Batéria ponúka kapacitu 3200 mAh, zvyšná výbava je rovnaká ako v prípade základnej verzie.

Novinka príde na trh v júni, cena bude 299 eur.

Moto G6 Plus

Všetky tri telefóny Moto G6 ponúknu už spomenutý 3,5 mm jack. Operačný systém bude Android 8.0. Za zmienku stojí aj podobný dizajn, ktorý nám pripomína model Moto X4 – novinky však ponúknu displeje s pomerom strán 2:1 a trochu tenšie rámiky nad a pod displejom.

Z hľadiska dizajnu je s Moto X4 takmer identicky spracovaný aj zadný fotoaparát, najmä v prípade modelov Moto G6 a G6 Plus, ktoré majú duálny systém. Moto G6 Play má jeden zadný fotoaparát, ale dizajnovo sa snaží podobať svojim súrodencom. Rozdielom je tiež umiestnenie snímača odtlačkov prstov na chrbte v prípade modelu Play, resp. pod displejom v prípade Moto G6 a G6 Plus.

Zdroj: motorola

Prečítajte si aj:

Motorola: Séria Moto G6 nám pomaly odkrýva svoje tromfy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit