Lákadlom je operačný systém Android One.

motorola one je zariadenie strednej triedy s 5,9-palcovým displejom s výrezom a pomerom strán 19:9. Jeho rozlíšenie je HD+.

Na Slovensku sa začína predávať od dnešného dňa vo voľnom predaji a v najbližších dňoch bude k dispozícii aj u operátorov O2 a Telekom. Oficiálna európska cena je 299 eur, na Slovensku sa však bude motorola one v mnohých obchodoch predávať za 249 eur, čo je skvelá správa.

Telefón poteší dizajnom, vďaka telu zo skla pôsobí prémiovým dojmom. Predná aj zadná strana je chránená ochranným sklom Gorilla Glass, za čo dávame výrobcovi bonusové body. motorola one bude k dispozícii v čiernej a bielej farbe, druhá menovaná vyzerá naozaj skvelo.

motorola one

Nízka hmotnosť, výbava strednej triedy

Novinka poteší nízkou hmotnosťou iba 162 gramov, hrúbka je 8 mm. Telefón ďalej ponúka procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 64 GB úložisko.

3000 mAh batéria podporuje rýchle nabíjanie pomocou USB-C portu a technológie TurboPower. Kvôli HD+ rozlíšeniu očakávame dlhú výdrž, viac ako jeden deň.

Poteší prítomnosť 3,5 mm jacku, samozrejmosťou je NFC. Telefón je na Slovensku v predaji v Dual SIM verzii so samostatným microSD slotom.

motorola one

Fotoaparáty s trikmi v rukáve

Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx, zadný fotoaparát kombinuje 13 Mpx hlavný senzor a 2 Mpx senzor pre meranie hĺbky scény a vytvorenie efektu rozostrenia. Fotoaparát ponúka viacero extra funkcií, ako je rozanimovanie časti fotky alebo vytvorenie čiernobielej fotky s jedným farebným objektom. Nechýba ani funkcia Google Lens, ktorá dokáže rozpoznať objekty v reálnom svete. Najnovšie už funguje aj v slovenčine.

Na chrbte nájdete aj snímač odtlačkov prstov, základom je operačný systém Android One vo verzii 8.1. motorola one bude medzi prvými zariadeniami, ktoré získajú aktualizáciu na Android 9.0. Nechýbajú ani obľúbené Moto Akcie.

Telefón motorola one nám predstavil Marek Tóth zo spoločnosti Lenovo

Čo prináša Android One?

Pokiaľ by vás zaujímalo, ako sa odlišuje Android One od čistej verzie systému Android, ktorý je súčasťou ostatných smartfónov Motorola moto, tak navonok nijako. V oboch prípadoch ide o čistý Android, ktorý navonok vyzerá rovnako a obsahuje aj Moto Akcie.

Z hľadiska softvérovej podpory to však funguje inak – podpora pre zariadenia so systémom Android One je v réžii Googlu a preto dostane motorola one dve aktualizácie na najnovšiu verziu Androidu, teda na verzie 9 a 10. Tiež bude získavať pravidelné mesačné bezpečnostné záplaty po dobu 3 rokov.

Pozrite si predstavenie telefónu motorola one z výstavy IFA

Prečítajte si aj:

Smartfón motorola one má výrez a Android One. Poznáme dostupnosť a cenu na Slovensku (video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit