Motorola omylom uverejnila na svojich stránkach ešte nepredstavenú sériu p30.

Tentokrát sa to udialo iba deň pred oficiálnym odhalením, ktoré sa bude konať 15. augusta v Číne. Únik fotiek a parametrov je tak rozsiahly, že zajtrajšie predstavenie bude iba rutinnou záležitosťou. Uverejnené obrázky a špecifikácie sú pravdepodobne prevzaté z oficiálnych webových stránok. Tie boli následne odstránené. Odhaľujú sklenenú konštrukciu, hliníkový rám, veľký displej s veľmi tenkými rámčekmi, výrez v hornej časti displeja a tenkú bradu.

Dizajnovo sú smartfóny takmer identické s Lenovo Z5 a spomínaným iPhonom X. Len v tomto prípade dúfame, že nepríde sklamanie, ako tomu bolo pri modeli od Lenova. V každom prípade sú k dispozícii tri farby – čierna, biela a modro fialová verzia.

Na verejnosť sa dostali aj špecifikácie. Motorola p30 bude vybavená zatiaľ nepotvrdeným osemjadrovým procesorom Snapdragon (asi Snapdragon 636) a do výbavy dostane 6 GB pamäte RAM spolu s 64 GB alebo 128 GB vnútorným úložiskom ROM. Zaujímavo pôsobí 2.5 D zahnutie bočných hrán smartfónu. V tomto prípade sa bude jednať o prvý model od Motoroly, ktorý prinesie tento dizajnový prvok.

Displej má uhlopriečku 6,2-palca a pomer strán 19:9. Na prednej strane zariadenia nájdete 12 Mpx (f/1.8) selfie kameru s podporou funkcií AI a AR. Na zadnej strane je možné vidieť čítačku odtlačkov prstov a zoskupenie duálneho fotoaparátu, ktoré sa skladá z primárneho 16 Mpx senzoru s 5 Mpx sekundárnym, ktorý poslúži na meranie hĺbky ostrosti.

Batériu s kapacitou 3000 mAh dobijete pomocou 18W rýchleho nabíjania. Aktuálne je uvedenie novinky plánované iba pre čínsky trh. Pri tomto modeli by sa mala objaviť špeciálna nadstavba UI od Motoroly, pričom vo výbave bude zahrnutý aj priestorový zvuk Dolby 360 a rozdeľovanie obrazovky U-Touch. Očakáva sa aj špeciálne transparentné prevedenie. Aj cenovka základného modelu p30 bude nastavená veľmi rozumne a mala by sa pohybovať na úrovni 290 dolárov.

Pri zajtrajšom odhalení sa pravdepodobne s klasickým modelom p30 uvedie aj p30 Note a p30 Play, ako aj ďalšie očakávané zariadenia zo série e. Aj keď nateraz sa neočakáva predaj na našom trhu, tak je možné, že Motorola bude mať pre nás pripravené nejaké to prekvapenie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Motorola moto z3 Play: Smartfón s vymeniteľnými Moto Mods a otravným snímačom odtlačkov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.