Potvrdzuje to certifikácia.

Google v apríli tohto roka spustil novú generáciu siete Find My Device, ktorá oproti staršej verzii prináša viaceré vylepšenia. Medzi ne patrí napríklad nový vzhľad, podpora offline vyhľadávania a rozšírená funkcionalita, vrátane možnosti prezvonenia a zabezpečenia strateného zariadenia. Týmto sa sieť od Google ešte viac priblížila k sieti spoločnosti Apple, ale stále je na nej čo vylepšovať. 

Výrobcovia sledovacích zariadení na novinku od Google zareagovali veľmi rýchlo. Začali uvádzať nové zariadenia v ešte väčšom počte, pričom sa zdá, že sa k nim čoskoro pripojí aj Motorola. Portál 9to5google informuje, že v certifikačnej databáze SAE sa objavilo nové sledovacie zariadenie s označením Motorola Moto Tag. To znamená, že toto malé zariadenie od Motoroly by mohlo už v najbližších týždňoch rozšíriť rad sledovacích zariadení ostatných výrobcov, ktorí spoločne rozširujú funkčnosť siete Find My Device.

Aplikácia Nájsť zariadenie má nové logoZdroj: 1000logos
Aplikácia Nájsť zariadenie má od roku 2023 nové logo

Sieť Nájsť moje zariadenie pre Android ponúka pokročilé možnosti ako sieť od Apple, avšak na svoje fungovanie využíva podľa odhadu viac ako miliardu Android zariadení. Nie je preto prekvapením, že na raste siete sa začína podieľať čoraz viac výrobcov predstavovaním svojich vlastných sledovacích zariadení. Čím viac ich bude, tým táto sieť bude schopnejšia a užitočnejšia.

Motorola sa nachádza na zozname výrobcov, od ktorých sa očakáva, že v blízkej budúcnosti vydajú kompatibilné sledovacie zariadenie so sieťou Find My Device. Moto Tag sa na stránke certifikačného úradu objavil s niekoľkými podrobnosťami týkajúcimi sa názvu modelu a dátumu certifikácie, a dokonca sa na internete objavil aj jeho neoficiálny dizajn. Výrobca pritom nemá príliš veľa možností. Moto Tag môže byť buď kruhový alebo hranatý, alebo niečo medzi tým. Finálny dizajn by mohol nakoniec prekonať viaceré očakávania.

Možný dizajn Moto TagZdroj: MySmartPrice
Neoficiálny dizajn Moto Tag

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.