Ikonická motorola razr bola pred pár hodinami oficiálne predstavená vo svojej vynovenej podobe.

Motorola razr je úplne prvým vyklápacím smartfónom s flexibilným displejom, ktorý sa dokáže rozložiť a okamžite tak prináša známy používateľský zážitok. Všetci si pamätáme na klasický model motorola razr V3. Teraz, vo veku flexibilných displejov, spoločnosť motorola znovu oživila odkaz legendárneho zariadenia a predstavila úplne nový smartfón s flexibilným 6,2-palcovým displejom. V zloženom stave je motorola razr veľmi kompaktná, čo poteší používateľov, ktorí dlho hľadali takéto zariadenie.

zdroj: motorola

Razr môžeme zaradiť medzi zariadenia strednej triedy. Využíva čipset Snapdragon 710, ktorý spolupracuje so 6 GB pamäte RAM a 128 GB úložného priestoru. V telefóne sú iba dva fotoaparáty – jeden na vonkajšej strane a druhý na vnútornej – vo výreze. 

Hlavný fotoaparát má 16 Mpx rozlíšenie (f/1.7, EIS, Dual Pixel AF a Laser AF). Pri slabých svetelných podmienkach mu bude pomáhať duálny LED blesk. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpx (f/2.0) a je bez blesku, pričom na prisvetlenie sa používa obrazovka, ktorá dokáže aj v tme vo veľkej miere nahradiť blesk.

zdroj: motorola

Najväčším lákadlom zariadenia je flexibilný panel. Cinemavision displej ponúka pomer strán 21: 9 pri rozlíšení 2142 × 876 pixelov. Na vonkajšej strane zariadenia je ďalšia obrazovka Quick View s 2,7-palcovým OLED panelom s rozlíšením 600 × 800 pixelov.

Tento sekundárny displej umožňuje používať telefón aj bez toho, aby sa pri každej interakcii musel telefón otvárať. Veľmi jednoducho je tak možné vybaviť hovory, vytváranie selfies, vypínať / zapínať niektoré základné nastavenia a komunikovať s Google asistentom.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Spoločnosť motorola vybavila razr 2 500 mAh batériou, ktorú je možné nabiť pomocou 15 W TurboPower nabíjania. Zariadenie beží na Androide Pie, vrátane všetkých potrebných služieb.

zdroj: motorola

Razr bude dostupný iba v prevedení Noir Black, pričom cena sa očakáva na úrovni 1500 eur. Smartfón bude v predaji od decembra v celej Európe. Presná cena a dátum spustenia predaja budú ešte spoločnosťou motorola upresnené.

Zdroj a fotografie: motorola

Prečítajte si aj:

TCL začína na Slovensku predávať smartfón TCL Plex: Poznáme detaily

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.