Vonkajšie displeje „véčiek“ sa postupne zlepšujú.

Vonkajší displej nadchádzajúceho „véčkového“ smartfónu Motorola Razr 40 Ultra bude najväčším vo všetkých telefónoch tejto triedy. Pred pár dňami to potvrdila samotná Motorola a teraz to dosvedčujú aj uniknuté fotografie tohto skladacieho smartfónu.

Na Twitteri ich zverejnil známy zdroj podobných únikov Evan Blass, známy aj pod nickom @evleaks, ktorý už viac ako desaťročie prináša skoré informácie o rôznych mobilných produktoch a stal sa v tomto smere doslova legendou.

Vonkajší displej nového Razru má mať uhlopriečku až 3,5 palca, čím prekoná nielen predchodcu s 2,7 palcami, ale aj displej u Oppo Find N2 Flip, ktorý je v tomto smere aktuálne rekordérom s 3,26-palcovou vonkajšou obrazovkou. Pripomeňme, že 3,5-palcový displej mali prvé generácie telefónov iPhone – hoci s iným pomerom strán, čo sa na veľkosti displeja tiež prejavuje.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: Twitter.com/@evleaks

Nanešťastie, iné podrobností o pripravovanom telefóne Motorola Razr zatiaľ nie sú známe. Vie sa len toľko, že by malo ísť o prémiový model radu Razr, čomu bude zodpovedať aj výbava.

V každom prípade je výborné, že sa tieto vonkajšie displeje flipov či véčiek zväčšujú, pretože to prispieva k ich lepšej využiteľnosti a na mnohé úkony nie je potrebné telefón otvárať. V tomto smere by sa mal zlepšiť hlavne Samsung, pretože vonkajší displej na jeho telefónoch Galaxy Z Flip4 je nielen malý, ale zároveň má aj veľmi obmedzené možnosti využitia.

Zdroje: AndroidAuthority.com (1), AndroidAuthority.com (2)

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.