Dizajnom sa priblíži modelu Razr 40 Ultra.

Motorola pred približne rokom uviedla modely série Razr 40, ktoré dokázali zaujať nielen parametrami, ale aj medzigeneračne prepracovanejším dizajnom. Iba pred pár dňami sa na internete objavili dvaja noví nástupcovia tejto série s označením Razr 50 a 50 Ultra, o ktorých sa teraz vďaka novému úniku dozvedáme ďalšie detaily. Tie boli zverejnené na stránkach certifikačného úradu TENAA. Výpis potvrdzuje, že model Razr 50 skutočne zdedí veľký vonkajší displej z modelu Razr 40 Ultra. Tento panel s 3,6-palcovou uhlopriečkou bude taktiež zasahovať do dvoch fotoaparátov a LED blesku.  

Okrem dizajnu boli zverejnené základné technické parametre pamätí, fotoaparátov a frekvencie procesora. Na základe doterajších skúseností so sériou Razr sa predpokladá, že model Razr 50 bude na trh uvedený s čipovou sadou strednej triedy, veľkou batériou a medzigeneračne nezmeneným dizajnom. Na druhej strane to sa dalo aj očakávať, pretože skladacie telefóny si zachovávajú nezmenený dizajn aj niekoľko generácií. Očakáva sa však, že nová skladacia Motorola bude mať rozmery v rozloženom stave 171,3 × 73,9 × 7,2 mm a hmotnosť 188 gramov.

Výpis z certifikačnej databázy potvrdzuje vnútorný 6,9-palcový OLED displej s Full HD+ rozlíšením vrátane 32 Mpx selfie fotoaparátu. Zostava fotoaparátov obsahuje hlavný 50 Mpx fotoaparát a 13 Mpx pravdepodobne ultraširokouhlý fotoaparát. Čítačka odtlačkov prstov bude tradične umiestnená v bočnom napájacom tlačidle. Batéria by mala mať kapacitu 4200 mAh.

Motorola Razr 40 bola na trh uvedená s čipovou sadou strednej triedy Snapdragon 7 Gen 1, pričom tentokrát sa očakáva, že spoločnosť siahne po zatiaľ nepredstavenej čipovej sade MediaTek Dimensity 7300X s maximálnou taktovacou frekvenciou 2,5 GHz. Zaujímavé pritom je, že pamäť RAM bude mať až 16 GB a až 1 TB interné úložisko. Na presné kombinácie pamätí bude potrebné počkať až do predstavenia série Razr 50, ktoré sa očakáva v priebehu najbližších týždňov.

Spolu s modelom Razr 50 bude v najbližších týždňoch uvedený aj model Razr 50 Ultra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.