Od predstavenia modelového radu moto g6, ubehlo deväť mesiacov.

Americká spoločnosť, so sídlom v Chicagu, začala dnes rozposielať pozvánky na konferenciu, ktorá sa bude konať 7. februára v Brazílii. V Sao Paulo prebehne predstavenie novej série moto g7.

Z viacerých zdrojov a únikov vyplýva, že práve nová séria, bude doposiaľ najpočetnejšie zastúpenou. Celkovo by sa vo februári mali predstaviť až štyri zariadenia. Od čias vydania série moto g4 platí pravidlo, že najvybavenejším modelom, je zariadenie bez prívlastku – g7, ako aj väčší model s označením moto g7 Plus. Tieto smartfóny bude dopĺňať lacnejší model moto g7 Play a úplne nový smartfón s označením moto g7 Power.

Takto by mali vyzerať – moto g7 – moto g7 Plus – moto g7 Play – moto g7 Power 

Pokiaľ zoberieme v úvahu skoršie úniky, tak práve dva lacnejšie modely série moto g7 (Play a Power), by mali využívať čipset Snapdragon 632. Tento čip by mal byť poskytovať podobný výkon, ako to bolo v prípade moto g6 Plus. Model Power by nemal zostať nič dlžný svojmu označeniu a mal by aj dostať obrovskú 5000 mAh batériu

Pokiaľ ide o drahších zástupcov série – moto g7 a moto g7 Plus, tak títo dvaja zástupcovia dostanú dostatočne výkonný čipset Snapdragonu 660. Tieto zariadenia dostanú do výbavy okrem iného, duálne hlavné fotoaparáty a výrezy v tvare kvapky.

V Brazílii by mal byť predaj série moto g7 spustený krátko po predstavení, pričom zvyšok sveta si bude musieť pravdepodobne počkať až na začiatok marca, nakoľko globálne predstavenie by sa malo konať koncom februára na MWC 2019 v Barcelone.

Podľa posledných správ, bude mať moto g7 Play / moto g7 Power na väčšine európskych trhov cenovku na úrovni 149 eur / 209 eur. V prípade modelov moto g7 / g7 Plus sú ceny nastavené na úroveň 249 eur / 299 eur.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Motorola oživuje legendu: RAZR sa predstaví ako smartfón s ohybným displejom (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.