5G siete ešte nie sú dostupné. Keď sa tak stane, pomocou špeciálneho modulu sa do nich prihlásite aj so starším smartfónom Moto Z.

Motorola pokračuje v rozširovaní portfólia svojich modulov Moto Mods pre smartfóny radu Moto Z. Tieto moduly pridávajú telefónom nové funkcie a ich aktuálna ponuka je už veľmi pestrá. Motorola v priebehu posledných rokov predstavila a uviedla na trh moduly s optickým zoomom, projektorom, bezdrôtovým nabíjaním, ale aj herný ovládač, externú klávesnicu, vreckovú tlačiareň či zariadenie na základnú diagnostiku vášho zdravotného stavu.

Internetom najnovšie kolujú informácie o novom prírastku do rodiny Moto Mods. Tzv. 5G modul ponúka presne to, čo by ste podľa jeho názvu očakávali – po pripojení k telefónu mu umožní komunikovať cez 5G sieť. Treba dodať, že 5G siete aktuálne nie sú komerčne dostupné a ich spustenie sa očakáva najskôr v roku 2020. Keď sa tak stane, pomocou tohto modulu budete môcť naplno využiť potenciál novej siete aj na smartfónoch Moto Z, ktoré sú vyrobené pre 4G siete.

Môžeme polemizovať, či ide o modul, ktorý potrebujete k životu. Faktom je, že jeho koncept púta pozornosť a ide o vhodný prírastok do už tak bohatej a rozmanitej rodiny Moto Mods. Konkrétne informácie o dostupnosti a ďalších detailoch zatiaľ nie sú známe. Očakáva sa, že ich Motorola oznámi 6. júna 2018, kedy má byť predstavená aj novinka Moto Z3 Play.

5G modul by sme mali spoznať 6. júna 2018 spoločne s telefónom Moto Z3 Play

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

CES 2018: Tieto Moto Mods pridajú smartfónu klávesnicu a zmerajú vám tlak či teplotu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit