Všetky zápasy budete môcť naživo sledovať cez špeciálnu webovú stránku futbal.rtvs.sk.

RTVS dnes oficiálne predstavila vynovené športové štúdio a virtuálnu grafiku, ktoré využije počas futbalového šampionátu v Rusku. MS vo futbale 2018 sa začínajú 14. júna a RTVS ponúkne 56 zápasov v priamych prenosoch a 8 zápasov zo záznamu. K dispozícii bude tiež špeciálny web futbal.rtvs.sk, cez ktorý budete môcť sledovať všetkých 64 zápasov naživo.

Webová stránka ponúkne okrem online streamov so živými prenosmi zo všetkých 64 zápasov šampionátu aj denné spravodajstvo, články, výsledky a krátke zostrihy zo zápasov. Futbaloví priaznivci sa môžu tešiť na komunikáciu prostredníctvom sociálnych sietí, kde RTVS poskytne čo najviac informácií o programe na MS, výsledky zápasov a najlepšie momenty.

Vynovené športové štúdio pre MS vo futbale 2018 so 14 metrov dlhou LED stenou

S vynoveným štúdiom a virtuálnou grafikou, ale iba v HD kvalite

RTVS pri príležitosti MS vo futbale vynovila svoje športové štúdio, ktoré bude disponovať unikátnou veľkou LED stenou a virtuálnou grafikou. Nová LED stena je 14 metrov dlhá s celkovou rozlohou vyše 40 m2, čo je podľa RTVS unikátom aj v Európe. Nová virtuálna grafika sprístupní štatistiky a tímové údaje atraktívnou formou. Zaujímavosťou je, že na vstupy zo štúdia dohliada a zobrazovanie virtuálnej grafiky manuálne nastavuje réžia, ktorú tvorí necelá desiatka zamestnancov.

Živé prenosy z futbalového šampionátu budú vysielané v HD kvalite. Z dejiska šampionátu bude zápasy komentovať Marcel Merčiak spolu s expertom Mariánom Zemanom v závere šampionátu a reportérkou Dominikou Komrhelovou. V bratislavskom štúdiu budú pripravení komentátori a moderátori Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec, Richard Fekete a Oľga Hamadejová.

Pohľad do štúdia, na virtuálnu grafiku a tiež aj do zákulisia v réžii, kde na živé prenosy dohliada necelá desiatka pracovníkov

Prečítajte si aj:

Reportáž: Španielska LaLiga nám ukázala, že futbal a technológie idú dokopy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit