MSI to so zameraním na hráčov myslí veľmi vážne, o čom svedčí aj celkom nový modelový rad MSI Infinite. Herné desktopy síce neprinášajú inovatívny návrh či konštrukciu, nápaditý dizajn a predovšetkým neodmysliteľné RGB podsvietenie je to, čím chcú zaujať na prvý pohľad.

Vzor „elektronických obvodov“ na prednom paneli skrinky tak dokáže spolupracovať s ďalšími komponentmi MSI prostredníctvom softvéru Mystic Light. Zladiť podsvietenie je tak jednoduché a milióny farieb či množstvo svetelných efektov dávajú veľa priestoru pre zábavu už na povrchu skrinky.

Nie len svetielka však robia hernú mašinu, je to predovšetkým hardvér. Desktop Infinite A v tomto smere určite nezaostáva. Vlastne siaha na to najlepšie, čo je aktuálne v ponuke, obmedzením tak bude azda len váš rozpočet. Presné detaily jednotlivých konfigurácií zatiaľ nepoznáme, no v prípade procesora bude možné siahnuť až po Intel Core i7-7700 a v prípade grafickej karty to bude GeForce GTX 1080. Samozrejme v domácej GAMING verzii s Twin Frozr IV chladičom.

Procesor bude mať k dispozícii až štyri pamäťové moduly s kapacitou do 64 GB, do skrinky sa vmestí aj dvojica 3,5“ diskov, dva 2,5“ SSD a nechýba ani M.2 port pre SSD, prípadne pre využitie technológie Intel Optane. Zostava je postavená na základnej doske s čipsetom Intel B250 a napája ju zdroj s výkonom 550 W a certifikáciou 80Plus Bronze. Skrinka je svojimi rozmermi podobná bežnému minitoweru, jej vonkajšie rozmery sú 210×450×488 mm, a už nevyhnutným doplnkom je bočnica z temperovaného skla, ktorá dá vyniknúť predovšetkým grafickej karte.

Skrinka je navyše trojpriestorová a tak grafická karta, procesor i napájací zdroj majú vlastné odvetrané priestory, čo zlepšuje možnosti ich chladenia. Plusom na ktorým výrobca dáva dôraz je aj jednoduchý prístup ku komponentom v prípade údržby či neskoršieho upgrade. Zostavu je preto možné jednoducho udržiavať v dobrej forme a s aktuálnym hardvérom.

VR je mantrou dnešného herného sveta a Infinite je pripravený aj na to. Na prednom paneli sa okrem obligátnych audio a USB (aj obojstranný type C) nachádza VR LInk – HDMI port umiestnený v prednej časti, ktorý spoločne s MSI softvérom One-click to VR automaticky zoptimalizuje systémový výkon a obmedzí iným aplikáciám narušovať VR zážitok.

Značky: