Club3D USB-C Smart Card Reader je praktické príslušenstvo pre všetky zariadenia s USB-C portom a podporou OTG – či už ide o smartfóny, tablety alebo notebooky a MacBooky. Extra využitie však nájde v kombinácii so zariadeniami, ktorým chýba plnohodnotný USB port, micro USB port alebo slot na microSD či SD karty. Všetky tieto chýbajúce sloty a porty nájdete vo výbave adaptéra. Oba porty micro USB a klasický USB port, resp. oba sloty microSD a SD však nie je možné používať súbežne.

V praxi si vďaka tomuto príslušenstvu môžete k telefónu/tabletu pripojiť SD kartu z fotoaparátu a stiahnuť si fotografie a/alebo si pripojiť klávesnicu cez kábel a využiť ju na písanie. Samozrejme, rôznych spôsobov využitia je oveľa viac a príslušenstvo funguje aj v kombinácii s MacBookom či Windows notebookom.

Čítačka má rozmery 53 × 38 × 11 mm, telo z brúseného hliníka a podporuje dátové prenosy rýchlosťou až do 5 Gbps. Jej hmotnosť je 91 gramov, takže ide o príslušenstvo, ktoré môžete so sebou neustále nosiť a nebude vám zavadzať. Chválime aj cenu, ktorá je zvolená rozumne.

Cena: 12 EUR

Zapožičal: Club3D

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit