Spoločnosť WD predstavila externý disk My Book Pro.

WDTento disk poskytuje profesionálom a počítačovým nadšencom, ktorí musia zvládať a pracovať s veľkými objemami dát, prenosovú rýchlosť dosahujúcu až 435 MB/s. To robí z úložiska My Book Pro doposiaľ najrýchlejší externý disk z ponuky WD.

WD_MyBook_Pro_image_2_nowat

K dispozícii sú kapacity 6 TB, 8 TB, 10 TB a 12 TB, výkon dvoch diskov WD s rýchlosťou otáčania 7 200 ot./min, technológia Intel Thunderbolt 2 a hardvérový radič RAID typu hot-swappable, teda s možnosťou meniť disk za prevádzky.

WD2Nový externý disk My Book Pro umožňuje kreatívnym profesionálom a všetkým ďalším, ktorí vytvárajú objemné súbory a pracujú s nimi, výrazne znížiť čas pre prenos veľkých súborov videa, fotografií či hudby a môžu sa tak venovať ďalej tomu, čo majú radi, teda svojej kreatívnej činnosti.

WD_MyBook_Pro_image_1_nowat

My Book Pro je navrhnutý pre kreatívnych profesionálov a používateľov, ktorí vyžadujú výkon a kapacitu. Externý disk kombinuje výkon duálnych portov Thunderbolt 2 s rýchlosťou 20 Gb/s, kompatibilitu USB 3.0, istotu v podobe diskového poľa RAID a rýchlosť 7 200 otáčok za minútu pre urýchlenie kreatívnej práce.

WD_MyBook_Pro_front_nowat

Naviac je možné reťaziť až 6 zariadení s rozhraním Thunderbolt, pomocou portov USB s pohodlným prístupom na prednej strane je možné nabíjať a synchronizovať smartfóny, tablety alebo fotoaparáty a kamery za chodu a súčasne pripojiť obrazovku s rozlíšením 4K alebo ďalšie ukladacie zariadenie.

V ktorejkoľvek chvíli môžu byť dáta v ohrození, pokiaľ nie sú chránené. Strata notebooku, deštruktívny počítačový vírus… vždy je nutné mať dáta chránené pri súčasnom zálohovaní dôležitých dokumentov, zložiek a ďalších cenných digitálnych súborov. My Cloud Pro ponúka tri módy nastavenia RAID. (RAID 0  je prednastavený, ďalej RAID 1 alebo JBOD). Vhodnou voľbou nastavenia RAID ochránite svoje dáta, znížite obmedzenie priestupnosti dát a zvýšite výkonnosť, bez toho aby došlo ku zníženiu výkonu procesoru pripojeného počítača.

WD_MyBook_Pro_ports_nowat

Cena a dostupnosť

Na disky My Book Pro je poskytovaná 3ročná obmedzená záruka a sú dostupné prostredníctvom internetového obchodu wdstore.com  a ďalej prostredníctvom vybraných predajcov a distribútorov. Doporučená koncová cena je  599 USD pre 6 TB, 749 pre 8 TB, 899 USD pre 10 TB a 999 USD pre 12 TB.