Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Počas jazdy na zelenej kolobežke budú užívatelia aplikácie Bolt na Slovensku poistení u Allianz, a to pre prípad úrazu jazdca, i škody spôsobené ostatným účastníkom premávky. 

Platforma Bolt a spoločnosť Allianz Partners, ktorá poskytuje asistenčné a poisťovacie služby, spustí na Slovensku v budúcich mesiacoch program poistenia jazdcov na kolobežkách Bolt. Úrazové poistenie a poistenie všeobecnej zodpovednosti jazdca bude súčasťou požičovného a pokryje ťažký úraz jazdca, i škody, ktoré jazdec spôsobí tretím osobám počas jazdy na kolobežke Bolt. V súčasnej dobe sú kolobežky Bolt k dispozícii nielen v uliciach Bratislavy a Košíc, ale aj v mnohých menších mestách od Skalice cez Zvolen po Poprad. Len tento rok sa zelené kolobežky Bolt nanovo rozbehli po jedenástich slovenských mestách. 

Poistenie jazdcov pritom predstavuje len jedno z mnohých bezpečnostných opatrení v rámci aplikácie Bolt, ktorá používateľovi pred zahájením prvej jazdy zobrazí napríklad aj zásady bezpečného pohybu v mestskej premávke. Niektoré informácie, napríklad obmedzenie rýchlosti jazdy v určitých uliciach, kolobežky navyše jazdcovi odovzdávajú v hlasovej forme a on si ich tak nemusí zisťovať na telefóne.

 „Robíme všetko pre to, aby bola prevádzka našich kolobežiek čo najbezpečnejšia. V súčasnej dobe vyvíjame hneď niekoľko bezpečnostných prvkov pre jazdcov na kolobežkách, aj pre účastníkov premávky okolo nich. K nehodám bohužiaľ napriek tomu dochádza. Naša spolupráca s Allianz Partners však predstavuje záchrannú sieť, ktorú používatelia kolobežiek potrebujú v rušnej mestskej premávke,“ hovorí Martin Zajíc, manažér pre elektrické bicykle a kolobežky pre Slovensko a Českú republiku.  

 „Allianz bola vždy pri tom, keď sa rodili inovácie na poli osobnej dopravy, a podporuje nové formy mestskej mobility. Sme preto veľmi radi, že môžeme posilniť a rozšíriť naše partnerstvo s jednou z najrýchlejšie rastúcich platforiem novej mobility v Európe,“ povedal Michael Maicher, vedúci oddelenia novej mobility pre globálne strategické partnerstvá v spoločnosti Allianz Partners.

Program poistenia jazdcov bude okrem Slovenska postupne k dispozícii aj v ostatných 25 európskych trhoch, na ktorých platforma Bolt prevádzkuje kolobežky.

Značky: