Aby sme si overili, ako to v praxi vyzerá s kamennými predajňami smartfónov a mobilného pripojenia, vybrali sme sa mimo hlavného mesta, konkrétne do Pezinku. V nákupnom centre Tesco je predajňa Digitall, ktorá  je partnerom operátora 4ka.

Požiadali sme tak predajcu, aby nám poradil s výberom paušálu, pričom sme ako-tak vedeli odhadnúť našu spotrebu dát, hlasového spojenia a SMS. Ako odporúčaný paušál sme dostali Sloboda 300+ s 300 minútami mesačne na telefonovanie a 15 GB dát.

Zaujímali sme sa aj o smartfón k tomuto paušálu a predajca nám odporučil Motorola moto e4 kvôli podpore LTE pripojenia, veľkému 5-palcovému displeju a hlavne celkovému pomeru výkon/cena. Predajca bol tiež ochotný nastaviť tento telefón tak, aby sme mohli využiť národný roaming, a teda pripojiť sa do 3G siete Orange, ktorá je pre 4ku pre tento typ siete partnerom.

Dostali sme aj informácie o tom, že objem dát v lete pri pobyte na Slovensku nie je obmedzený, k telefónu dostaneme SIM kartu aj s menším kreditom zdarma a rovnako nás predajca informoval ako je to s roamingom v zahraničí (1,83 GB dát v EU).

Predajňa Digitall sídli priamo v obchodnom centre Tesco v Pezinku a je otvorená až do 20 hodiny.

Z našej návštevy sme spracovali aj redakčné video. Krátko sme hovorili aj s majiteľom siete predajní Digitall o celkovej situácii na trhu.

Viac o prenose čísla do 4ky

4ka: Prenos čísla do 4ky je odteraz jednoduchší, stačí iba poslať SMS správu

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.