Samsung minulý týždeň predstavil svoju novinku Galaxy S20 FE, ktorú môžeme považovať za vstupnú bránu pre mladých do radu Galaxy S.

Ako smartfón najvyššej triedy ponúka Galaxy S20 FE mnohé z funkcií, ktoré si milovníci tohto radu podľa vlastných vyjadrení najviac cenia, a to za odporúčanú cenu 649 Eur. Nový smartfón ponúka to najlepšie z radu Galaxy S20, napríklad vynikajúci 6,5-palcový displej FHD, fotoaparát s trojnásobným objektívom profesionálnej triedy s umelou inteligenciou, vyspelý procesor, bleskurýchlu konektivitu, batériu s celodennou výdržou alebo veľa úložného priestoru, to všetko v elegantnom modernom prevedení.

Smartfón Galaxy S20 FE bude na Slovensku dostupný od 2. októbra v šiestich farbách – červenej, oranžovej, fialovej, zelenej, modrej a bielej. Ak však chcete k nemu dostať bonus, využite posledné dva dni na jeho predobjednanie. Šancu máte len do polnoci 1. októbra. Kto si predobjedná zariadenie Galaxy S20 FE zo slovenskej distribúcie na samsung.sk, v značkových predajniach Samsung alebo u vybraných predajcov elektroniky a zároveň splní ďalšie podmienky stanovené v podrobných pravidlách kampane, získava nárok na smart náramok Galaxy Fit2 alebo herný ovládač a 3-mesačné predplatné Xbox Game Pass.

Samsung Galaxy S20 FE ponúka už spomenutý 6,5-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2400 × 1080 px a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. V LTE verzii s cenou 649 eur ponúka procesor Exynos 990, 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Nechýba slot na microSD kartu s kapacitou až do 1 TB.

4500 mAh batéria zabezpečuje celodňovú výdrž, nabíjanie je cez USB-C port s výkonom až 25 W. Nechýba podpora pre 15 W bezdrôtové nabíjanie a odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. Galaxy S20 FE poteší 32 Mpx predným fotoaparátom a už spomenutým trojitým zadným fotoaparátom – 12 Mpx hlavný senzor, ktorý je totožný ako v prípade Galaxy S20, dopĺňa 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 8 Mpx teleobjektív.

Technické špecifikácie: