Na Slovensku pribudne do ponuky e-shopov a mobilného operátora O2 super smartfón HTC One M9+.
Z pôvodnej verzie si zobral všetko podstatné a pridáva niečo navyše. Musí obhájiť svoju vyššiu cenu. Tá je stanovená na odporúčanú cenu 859 EUR.

Na prvý dotyk

Veľkou výhodou je, že telefón nemá až tak nadrozmerné telo, ako by sa mohlo zdať. Verziu so znamienkom „+“ tak môžeme odporučiť každému, kto je na väčšie telefóny zvyknutý. Dokonca ho odporúčame aj tým, korí sa pôvodne obzerali po modeli One M9. Telefón má nádherné unibody spracovanie v dvojtónovej farbe. V zlatej verzii sa prelína do striebristej až oceľovej v závislosti na tom, ako sme ho držali na svetle.

Hlavnú zmenu tvorí snímač odtlačkov prstov a Ultra HD 2K displej s uhlopriečkou 5,2“. Je nádherný a dobré oko pocíti rozdiel na prvý pohľad. Zadnej strane značne dominuje dvojitý fotoaparát s dvojtónovým bleskom. Rozlíšenie 20 MPix bude stačiť aj náročnejším používateľom. My sme telefón zobrali fotiť na pracovnej akcii. Fotky vyzerajú veľmi dobre. Dokonca odporúčame ponechať zaostrovanie na automatike, lepšie vyvážiť expozíciu ako pri ručnom zaostrovaní (ťuknutím na displej). Na prednej strane sú reproduktory podporujúce Dolby Audio 5.1.

Technické parametre

Displej: Ultra HD 2K – 1440 × 2560
CPU: MediaTek Helio X10 – osemjadrový procesor 8 × 2,2 GHz
GPU: PowerVR G6200
RAM: 3 GB
Úložisko: 32 GB + rozšírenie o 128 GB microSDCX kartu
Fotoaparát: Duo Camera 20 MPix, video FHD@60 fps
Rozmery: 151 × 72 × 9,6 mm
Hmotnosť: 168 gramov

Telefón práve testujeme. Naše prvé dojmy sú pozitívne. S novým Helio procesorom je to skutočne rýchly telefón. Snímač odtlačkov pod displejom funguje bezchybne a tom v akomkoľvek smere priloženým prstom. Ďalšie informácie a testy prinesieme už čoskoro.

Fotogaléria

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.